Результати діагностики нахилів, уподобань, здібностей вихованців гуртків Центру позашкільної освіти БНВО

Для вихованців Центру позашкільної освіти БНВО були підібрані методики відповідно до віку, адже гуртки відвідують діти різного віку: молодшого та середнього шкільного віку. Протягом листопада 2015 року у комплексі з тілесно-орієнтованими вправами практичний психолог Чуняк Вікторія Анатоліївна провела діагностику творчих схильностей та спрямування здібностей і інтересів вихованців.

Отримано такі результати:

З вихованцями молодшої ланки у гуртку «Майстерня подарунків» було проведено тестування «Виконавець чи творець», за результатами якого виявлено, 90% дітей мають великий творчий потенціал, а 10% - середній, що свідчить про можливість дитини бути якісним виконавцем роботи.

Друга частина тестування молодших школярів покликана виявити рівень знань вихованців про професії сім’ї, рівень цікавості та самовизначеності у питаннях професійного життя. Діти обирають собі такі майбутні професії: вчитель, архітектор, лікар, балерина, рукодільниця, ветеринар, художник, шеф-кухар. А серед відомих дітям професій є ще такі: водій, капітан, офіціант, будівельник, вихователька, завуч, директор та його замісник, продавець, екскурсовод, стоматолог, кукляр, секретар, художник, архітектор, пілот, зварювальник, бухгалтер, косметолог, перекур. Таким чином, бачимо, що професії, відомі дітям, є досить розповсюдженими але часто діти плутають що таке професія та посада (директор, завуч, замісник etc).

Діти, що відвідують гурток «Чарівні прикраси» продемонстрували такі результати:

Гурток «Чарівний завиток» відвідують вихованці, у яких найяскравіше виявлені такі здібності: художньо-образотворчі, конструкторсько-технічні та музичні (по 67% дітей) та по 33% дітей мають артистичні та природничі здібності.

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід