Родина – це вся Україна

Сьогодні Україна – незалежна держава. Нам вкрай необхідно переосмислити своє буття. Зламати стереотипи старого мислення, створити новий світогляд, по-новому придивитися до себе, на навколишній світ, на свою країну. І з гордістю сказати: «Я – українець, і це звучить гордо!». А зробити це можна завдяки формуванню дитини як громадянина - патріота України, підготовленого до життя, з високою національною свідомістю, громадян, які здатні побудувати громадянське суспільство, в основу якого були б закладені толерантність та повага до прав людини.

Так, 28 травня 2019 року, День патріота у пришкільному таборі «Успіх», пройшов під гаслом «Родина – це вся Україна». Після танцювальної зарядки для дітей загонів «Веселка» та «Єралаш» вихователі провели виховний захід «Ми - українці», на якому діти закріплювали свої знання про символіку нашої країни, слухали вірші видатних поетів України, а по закінченню на позитивній ноті вихованці колективно створили плакат «Ми – українці». Для вихованців загонів «Невгамовні» та «Вулкан» вихователь провела брейн-ринг «Я люблю Україну». Під час заходу діти мали можливість проявити свою ерудицію, знання з історії України, рідної мови, природознавства, а також про видатних спортсменів України. Вихованці загону «Вулкан» продовжили тематичний день виготовленням аплікації з різнокольорового паперу «Символи України». Для вихованців загону «Невгамовні» вихователь провела змагання-розвагу «Ми всі одна шкільна родина». Змагалися між собою хлопчики та дівчатка у виготовленні плакатів-стендів. Під сучасні пісні про Україну дівчатка створювали стенд «З Україною в серці», а хлопчики «Слава Україні! Героям слава!».

Лунало це гасло і під час спортивних розваг, бо кожен з дітей вважає себе справжньою донькою та сином української європейської держави і за допомогою спорту мріє стати сильним, спритним, влучним, щоб за потреби стати на захист рідної землі.

Цікавим та змістовним видався для всіх вихованців майстер-клас «Англійська – це просто», під час якого діти почали підготовку до постановки п’єси.

Після смачного обіду діти відпочивали на природі, грали у малорухливі ігри, читали книжки. На зміну спокійному відпочинку прийшов активний майстер-клас із хореографії, де вихованці дуже щиро проявляли позитивні емоції під час вивчення рухів запальної «Макарени».

Тема патріотизму прослідковувалась і під час майстер-класів «Чарівні фарби» та «Чарівний завиток». Вихованці загонів «Єралаш» та «Вулкан» намалювали мальовниче українське село, загону «Невгамовні» виготовили аплікацію – символ України «Соняшник» за допомогою манки та фарб, а загону «Веселка» - прапор України та об’ємний мак з паперу.

Веселі, задоволені та патріотично налаштовані вихованці повернулися додому.

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід