Розвиток пам’яті дошкільників

15 і 16 березня 2016 року практичний психолог Чуняк В.А. провела розвивальні заняття за програмою «Як? Чому? Коли?» для вихованців Центру розвитку дитини.

Метою даних занять було розвивати наочно-образну, логічну та ейдетичну пам’ять, спостережливість, увагу, дрібну моторику, мовлення та мислення.

На заняттях використовувалися елементи тілесно-орієнтовної психології, коли дітки мали можливість гарно розім’ятися, відчути гармонію з власним тілом та налаштуватися на заняття. В ігровій формі виконали артикуляційну гімнастику, під час якої діти вдосталь покривлялися. Вихованці вчилися опосередкованому запам’ятовуванню, разом з тим розвивали логічне мислення, мовлення, дрібну моторику, закріплювали знання кольорів та фігур, пригадували вірші, вивчені за допомогою символів. Дітям до вподоби вправа на синхронію в групі, під час якої вони вчилися бути уважними до себе та оточуючих, шукати спільні та відмінні риси, співвідносити власні дії з чужими.

Задоволені, усміхнені обличчя, які Ви можете побачити на фото, свідчать про приємний емоційний фон, що панував на заняттях.

 

Чуняк В.А.,
п
рактичний психолог 

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід