Розпочато челендж «Ментальне здоров’я» («Хеппі Челендж») (HEALTHY SCHOOLS: заради здорових і радісних школярів)

Здоров’я є найбільшою цінністю людини. Основна задача дорослих, батьків та педагогів – навчити дітей берегти своє фізичне, психічне і духовне здоров’я, щоб запобігти багатьом хворобам, нещасним випадкам, навчити дітей володіти собою у складних ситуаціях.

У житті багатьох людей навчання у школі відіграє особливу роль, адже більшу частину часу школярі перебувають на «робочому місці». Це впливає на їх фізичне і ментальне (психічне) здоров’я. Проблеми ментального здоров’я можуть негативно впливати на мислення, настрій та поведінку дітей (тобто на те, як вони думають, відчувають, діють).

4 лютого 2021 року Броварське навчально-виховне об’єднання стало учасником челенджу «Ментальне здоров’я» у рамках програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів». Челендж проводитиметься з 23 лютого по 1 квітня 2021 року. Протягом цього часу ми і будемо шукати ключі до щастя та емоційного благополуччя школярів та педагогів!

23 лютого 2021 року розпочався І-ий тиждень челенджу під назвою «Школа дружби» і ми отримали перші завдання.

У закладі одразу було організовано «Інформаційний куточок» про ментальне здоров’я. Психологічна служба розробила для учнів інформаційні буклети, щоб цікаво донести інформацію про ментальне здоров’я.

23 лютого 2021 року відбулося вхідне діагностування учнів. Метою даної діагностики було дослідити рівень знань щодо поняття «ментальне здоров’я»; визначити, як часто учні обговорюють свої проблеми/питання у сімейному колі (або з педагогами); з’ясувати рівень емоційного комфорту у шкільному середовищі.

Протягом 23-24 лютого 2021 року в 1-8 класах ЗОШ І-ІІ ступенів БНВО проводились інформаційні хвилинки  «Healthy Schools в нашому житті», мета яких - донесення до учнів, що таке «ментальне здоров’я» та його важливість у нашому житті. Також учні спробували відтворити емблеми «Хеппі челенджу» так, як вони це розуміють.

Зазначимо, що психічне здоров’я кожної людини важливе для всього суспільства! Бережімо себе та оточуючих нас людей!

 

Психологічна служба БНВО

 

 

Архів2021: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід