Семінар-практикум «Науково-дослідна робота учня Малої академії наук – крок у світ науки»

29 квітня 2015 року на базі БНВО відбувся семінар-практикум для учнів міського територіального осередку Малої академії наук. Учасники семінару – учні 8-10 класів навчальних закладів міста, вчителі-керівники учнівських науково-дослідницьких робіт.

З вітальним словом до учасників семінару звернулась Ткачук Ірина Олександрівна – директор Броварського навчально-виховного об’єднання, яка розповіла учням про перспективи розвитку міського територіального осередку Малої академії наук.

Керівник міського осередку МАН Панкова Оксана Олександрівна ознайомила учасників семінару з результатами участі учнів у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, інтерактивному конкурсі «МАН-Юніор-дослідник», обласному поетичному конкурсі «Зерна доброти» та інших конкурсах МАН.

У продовженні роботи семінару своїми враженнями від участі у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України поділилась Кузнецова Ліана, учениця 10 класу Броварської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7. В цьому році Ліана зі своєю роботою «Захворювання домашніх тварин на гемобартонельоз» (секція «Ветеринарія та зоотехнія», відділення «Екології та аграрних наук»)   перемогла у двох етапах конкурсу – міському та обласному та стала учасницею всеукраїнського етапу. Учні, які тільки починають працювати над своїми дослідницькими роботами, задали Ліані дуже багато запитань щодо вибору теми, проведення дослідів та оформлення їх результатів. А майстер-клас проведення захисту науково-дослідницької роботи, з яким виступила Ліана, показав учням, як треба презентувати свої дослідження.

 Наукові співробітники лабораторії трудового виховання і профорієнтаційних технологій Інституту проблем виховання НАПН України Охріменко Заріна Володимирівна та Гриценок Людмила Іванівна надали практичні поради, як уникнути помилок під час організації та проведення  науково-дослідної роботи в Малій академії наук у своїх доповідях «Вміння здійснювати і оформлювати науково-дослідну діяльність - запорука успіху учасника МАН» та «Презентація МАНівської діяльності учня: запобігання можливих помилок».

Підсумки роботи семінару підвела Карандій Алла Іванівна, заступник начальника управління освіти і науки Броварської міської ради, яка зазначила, що  у нашому місті кількість бажаючих працювати в системі Малої академії наук з кожним роком збільшується. Підвищується якість науково-дослідних робіт, розширюється їх тематика, це дає змогу сподіватись на те, що учні нашого міста будуть і надалі реалізовувати свої  творчі задуми, відкривати нові горизонти науки. Алла Іванівна побажала юним науковцям віри у власні сили, свій успіх, який неодмінно знайде їх за умови працьовитості та завзятості.

 

О.О.Панкова,
керівник міського територіального осередку МАН

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід