Семінар-практикум «Участь у конкурсах науково-дослідного спрямування - шлях до творчого успіху»

Відповідно до плану роботи міського територіального осередку Малої академії наук 26 квітня 2017 року відбувся семінар-практикум для слухачів МАН.

У роботі семінару взяли участь майже 40 учнів 8-10 класів навчальних закладів міста та педагоги-керівники учнівських науково-дослідницьких робіт.

Керівник міського осередку МАН Панкова Оксана Олександрівна ознайомила учасників семінару з результатами участі учнів у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України та інших конкурсах МАН.

Скрипник Наталія Вячеславівна, заступник директора Навчально-наукового центру «Інститут біології та медицини» Київського національного університету ім.Тараса Шевченка, кандидат біологічних наук, доцент, презентувала заходи, що проводяться у Інституті для школярів. Всеукраїнська біологічна школа, Всеукраїнський форум учнівської та студентської молоді «Дотик природи», Всеукраїнський біологічний турнір для школярів «Від теорії до практики – один крок», олімпіади - участь у цих заходах дає можливість проявити себе, реалізувати свій творчий потенціал на ниві науки, поспілкуватися з однодумцями, позмагатися з ними, з’ясувати рівень своєї власної компетентності.

У продовженні роботи семінару Марченко Жанна Володимирівна, керівник секції історії міського територіального осередку МАН, розповіла про особливості написання науково-дослідницької роботи у секції «Історичне краєзнавство». А Кузьменко Вікторія, вихованка секції історії, ознайомила всіх зі своїм дослідженням «Роки минуть, війни вже не забути ні тим, хто є, ні тим, кому ще бути», яке здобуло перемогу у Х Міжнародному конкурсі з українознавства та ХVI Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!».

Леснянський Євгеній, переможець міського та учасник обласного етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України представив свою роботу «Застосування зубних паст індивідуального виробництва у профілактиці підліткового карієсу» та поділився своїми враженнями від участі у Всеукраїнському конкурсі раціоналізаторських та винахідницьких проектів еколого-натуралістичного напряму.

Підводячи підсумки роботи семінару О.О.Панкова зазначила, що участь у різноманітних конкурсах надає можливість учням реалізовувати свої творчі задуми, допомагає визначити сферу своїх інтересів, конкретизувати напрям подальшого професійного розвитку.

 

О.О.Панкова,
керівник міського територіального осередку МАН

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід