Стажування лідерів учнівського самоврядування у виконавчому комітеті Броварської міської ради Київської області та їх виконавчих органах

Згідно з розпорядженням міського голови І.В.Сапожка від 16.03.2017, з 20 березня до 24 березня 2017 року  в рамках угоди про співпрацю між Броварською міської радою Київської області та Радою дітей та учнівської молоді міста Бровари, 6 представників останньої проходили стажування у Броварській міській раді, її виконавчому комітеті та виконавчих органах ради.

Мета стажування:

  • формування у дітей активної громадянської позиції, підвищення рівня обізнаності дітей та молоді з діяльністю місцевого самоврядування, мотивації до участі в суспільному житті міста;
  • здобуття навичок прийняття управлінських рішень;
  • розвиток лідерських якостей.

20 березня відбулася ділова зустріч «Тиждень з держслужбовцем» за участю представників виконавчого комітету Броварської міської ради та представників Ради дітей та учнівської молоді міста. Модератором зустрічі була Лариса Миколаївна Виноградова, заступник міського голови. 

21 березня представники Ради дітей міста пройшли стажування у структурних підрозділах Броварської міської ради Київської області.

В управлінні економіки – стажер Щербак Євгеній, Броварському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – Виноградова Аріна, відділі культури – Молнар Катерина, управлінні соціального захисту населення – Сауляк Валерія, управлінні освіти та науки – Мандебура Наталія, службі у справах дітей та сім’ї – Картавченко Дарія.

Стажування – це не лише унікальна можливість перейняти досвід у працівників різних служб, відділів та управлінь, але й можливість здобути навички прийняття управлінських рішень, розвивати лідерські якості.

22 березня представники Ради дітей міста взяли участь у роботі комісії з питань захисту прав дитини. Комісія, відповідно до покладених на неї завдань, розглядає та подає пропозиції до індивідуального плану соціального захисту дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах; розглядає питання, у тому числі спірні, які потребують колегіального вирішення.

23 березня – відвідали 26 чергову сесію Броварської міської ради.

На запрошення міського голови, Ігоря Васильовича Сапожка, представники Ради дітей та учнівської молоді міста 27 березня відвідали розширену оперативну нараду.

30 березня було проведено круглий стіл «Підсумки стажування лідерів учнівського самоврядування у виконавчому комітеті Броварської міської ради Київської області та їх виконавчих органах». Учасники круглого столу: стажери (лідери учнівського самоврядування), заступник міського голови, (Виноградова Лариса Миколаївна), керівники структурних підрозділів виконавчих органів Броварської міської ради (Поліщук Тетяна Григорівна, Ярмоленко Аліна Анатоліївна, Савченко Інна Вікторівна, Петренко Алла  Іванівна, Мельник Оксана Миколаївна, Теплюк Лариса Миколаївна), директор БНВО (Ткачук Ірина Олександрівна).

Представники Ради дітей та учнівської молоді міста безмежно вдячні міському голові, Ігорю Васильовичу Сапожку, за можливість пройти дане стажування.

Стажування у виконавчому комітеті БМР проводились вперше, але враховуючи всі позитивні відгуки хочеться вірити, що не останні! 

 

Ірина Шляхтиченко,
координатор Ради дітей та учнівської молоді міста

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід