Табір має талант

Талант – то крапля здібностей і море праці. Цей влучний вислів належить відомому українському письменникові Григору Тютюннику. А ще кажуть, що талант завжди родом із дитинства. І що кожна людина народжується із зернятком у руці. Тільки треба знайти поле, де це зерно найкраще проросте. Талант може проявитися в різних сферах людської діяльності: в музиці, літературі, природничих науках, техніці, спорті, в різноманітних видах виробництва.

5 червня 2019 року у пришкільному таборі «Успіх» оголошено Днем талантів. Вихованці табору дуже ретельно готувалися до цього дня: кожен хотів показати своїм друзям, який талант має. І те, що ми бачили, насправді стало великим дійством! Складання кубика-рубика, віджимання на час, корисні для здоров’я вправи, 32 форми з УШУ, танцювальні композиції, майстер-класи плетіння з бісеру, серветок та кольорових резинок, фокуси, декламування віршів та багато іншого. Оплесками та вигуками захоплення підтримували діти один одного, щиро раділи успіхам друзів. Кожен із дітей має свої таланти, хтось уже відкрив їх, а хтось ще шукає. Талановиті наші діти в усьому, не обходить це і спорт. Кожного дня під час фізкультурно-оздоровчих заходів вихованці табору доводять це у змаганнях, іграх, естафетах.

У цей день у дітей була унікальна можливість здійснити віртуальну подорож: відвідати Дубай, побувати в космосі, покататися на американських гірках та втікати від динозаврів у парку Юрського періоду. Від побаченого діти отримали море задоволення.

Розвивати літературний талант дітей допомагала бібліотекар закладу. Читання казок, запропонована гра «Розкажи казку за ілюстрацією», виготовлення закладинки-олівця дали дітям загонів «Єралаш» та «Невгамовні» розуміння того, що талант – це здатність вірити в успіх, це віра в себе, в свою силу.

Оскільки кожне захоплення вимагає певного часу, якого часто бракує, вихованці загону «Вулкан» створили аплікацію з паперу «Годинник» - символ часу, якого вимагає будь-який талант, після чого прийняли участь в інтелектуальній грі «Щоб професіоналом стати, треба багато знати».

У другій половині дня, під час денного відпочинку з дітьми була проведена бесіда на тему «Значення фізичної культури для охорони здоров`я».

Керівник майстер-класу «Чарівні прикраси» запропонувала відкрити вихованцям у собі художній талант і створити роботу «Рибка в океані». Діти працювали фарбами, восковими олівцями, що їх дуже захопило та зацікавило. Наприкінці діти за допомогою аплодисментів відмітили найкращі роботи та підтримали один одного у розвитку такого цікавого таланту як малювання.

Під час майстер-класу «Чарівні прикраси» вихованці загонів «Веселка» та «Єралаш» створили буклети, на яких відобразили свої улюблені заняття та захоплення.

Театральні таланти діти розвивали на майстер-класі «Англійська – це просто», де продовжили підготовку до інсценізації казки.

Бажаємо нашим дітям творчої наснаги і натхнення, однодумців у творчих пошуках, завзятості й сміливості у своїх прагненнях!

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід