Технічні конструкції. Винахідництво і раціоналізаторство в Україні

22 квітня 2019 року відповідно до плану профорієнтаційної роботи Броварського навчально-виховного об’єднання на 2018/2019 н.р. в гуртку «Дизайн і технології» для учнів 2-3 класів Загальноосвітньої школи I-II ступенів керівник гуртка Чернецька Наталія Віталіївна провела заняття з розділу ігрове середовище «Людина і техніка» на тему «Технічні конструкції. Винахідництво і раціоналізаторство в Україні».

Діти познайомилися із поняттями «відкриття», «винахід». Дізналися, що українці славляться революційними винаходами, які перевернули уявлення про світ та значно полегшили життя людству.

Саме в Україні придумали перший вертоліт, трамвай, штучний супутник Землі, рентгенівський знімок, гіпсову пов’язку та багато інших корисних речей, без яких зараз не може обійтися ціла планета.

За часів незалежної України список таких революційних винаходів наших співвітчизників стрімко поповнюється з кожним роком: автомобіль, що працює на повітрі, екопаливо з тирси, опріснення морської води, "Костюм супермена" тощо.

На практичній частині заняття вихованці конструювали різноманітні види транспорту з паперу. Створюючи об’ємний виріб, діти отримали найменше уявлення того, як не легко конструкторам та раціоналізаторам створювати різноманітні технічні конструкції. Створивши свій власний виріб, вихованцям стало більш зрозуміле поняття «патент» та його види.

 

Чернецька Наталія Віталіївна,
керівник гуртка «Дизайн і технології»

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід