Тиждень безпеки дитини у Центрі розвитку дитини БНВО

З 12 по 16 жовтня 2020 року у Центрі розвитку дитини Броварського навчально-виховного об'єднання проходив Тиждень безпеки дитини. Різні тематичні заходи включали такі форми роботи як: бесіди, дидактичні ігри, перегляд розвивального відеоматеріалу (мультфільмів та тематичних відеосюжетів), читання художніх творів та продуктивні види діяльності.

Вихователь групи «Барвінок» Проценко С.М. провела з вихованцями бесіду «Я і незнайомець», під час якої діти дізналися про правила безпечної поведінки з малознайомими та чужими людьми, послухали про пригоди неслухняних козенят (казочка братів Грімм), а також закріпили свої знання повчальним мультфільмом «Вовк та семеро козенят». Вихователь Джулай О.Ю. провела заняття-гру «Лялька захворіла». Малюки дізнались, як саме потрібно викликати швидку допомогу та піклуватися про хворого, з’ясували, що самим приймати ліки не можна. Наприкінці, діти переглянули повчальний мультфільм «Лялька захворіла». В групі «Веселка» було проведено заняття з аплікації на тему «Їстівні та неїстівні гриби». Діти з цікавістю працювали над створенням осінньої композиції, застосовуючи різноманітні матеріали (фарби, манну та гречану крупу). Вихователь розповіла дітям казочку «Чудова парасолька», а також вихованці пограли в рухливу дидактичну гру «Нанизай грибочки на мотузку».

Вихователь групи «АБВГДейка» Петренко І.А. провела з вихованцями старшої групи бесіду на тему «Твої дії в разі небезпеки», під час якої діти навчилися як діяти в разі небезпеки, розв’язували різні логічні завдання на тему повсякденного дотримання правил пожежної безпеки.

Малюки молодшої групи «Дзвіночок» теж долучилися до Тижня безпеки дитини та почали знайомитися з поняттям «безпечне» й «небезпечне». В іграх, бесідах і заняттях, які проводила вихователь Петрушкевич С.А., діти вивчили правила безпечного перебування вдома під час відсутності дорослих та правила користування речами домашнього вжитку, які можуть привести до біди.

У групі «Сонечко» вихователем Сизовою Я.М. було проведено заняття з дітками на тему «Моя безпека вдома». Діти подивилися мультимедійну презентацію «Електроприлади - наші помічники», пограли в гру «Можна - не можна», дізналися основні номери, на які потрібно телефонувати в разі виникнення небезпеки.

Протягом тижня вихователь групи «Малятко» Палюх К.М. навчала дітей правилам безпечної поведінки вдома, правилам поведінки з незнайомцями. Під час занять, прогулянок та сюжетно-рольових ігор малюки з великим інтересом приймали участь у вирішенні небезпечних ситуацій та застосовували отримані знання.

15 жовтня з вихованцями Центру розвитку дитини було відпрацьовано планову навчальну евакуацію на випадок пожежі та надзвичайних ситуацій. Діти вчились діяти швидко, організовано та злагоджено.

 

Панкова О.О.,
відповідальна за організацію роботи з охорони праці

 

 

Архів2020: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід