Тиждень безпеки дорожнього руху

Відповідно до листа Управління освіти і науки Броварської міської ради Броварського району Київської області від 07.05.2021 №01-08-04/590 «Про Тиждень безпеки дорожнього руху», загального плану заходів щодо реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2024 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2020 року № 1360-р, з метою зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод та збереження життя і здоров’я здобувачів освіти, у Броварському навчально-виховному об’єднанні з 17 по 21 травня 2021 року був проведений Тиждень безпеки дорожнього руху. Під час Тижня у закладі проходили заходи, затверджені наказом БНВО від 17.05.2021 № 44-ОД «Про проведення Тижня безпеки дорожнього руху».

Проведено бесіду «Безпека на дорозі» для учнів 1-А класу з метою формування у дітей навички безпечної поведінки на дорозі, уміння правильно ходити по тротуарах у різних умовах, виховувати повагу до оточуючих, ввічливість, увагу, розширити поняття про правила безпечної поведінки на вулицях і дорогах.

Учні 1-Б класу ЗОШ І-ІІ ступенів БНВО повторили правила дорожнього руху та визначали безпечні шляхи руху за допомогою комп’ютерного тренажеру «Дорога до школи».

Для учнів 2-А та 2-Б класів було проведено виховні заходи, під час яких діти з метою обґрунтувати важливість дотримання безпечної та відповідальної поведінки на дорозі задля збереження життя та здоров’я школярів, розкрити сутність поняття «безпека»; визначити фактори ризику, що викликають дорожню аварійність; сприяти розумінню особистої відповідальності кожного з учасників дорожнього руху за безпеку на дорозі. Учні 3-А та 3-Б класів під час Тижня безпеки дорожнього руху знайомилися з безпекою руху велосипедиста», вивчали дорожні знаки, вчилися «читати» азбуку доріг. Діти закріпили правила пішоходів, вміння правильно поводитись біля проїжджої частини дороги. Наголошувалось на те, що пильність і увага на дорогах - повинна бути завжди.

Для учнів 4 класу була проведена бесіда на тему: «Безпека дорожнього руху під час пересування на велосипедах, роликових ковзанах, скейтах».

Для учнів 5 класу проведена вікторина «Безпека руху – це життя» та урок з основ здоров’я «Практичне завдання. Відпрацювання правил безпечної поведінки на дорозі».

Учні 6-го та 8-го класів презентували свої проєкти «Безпека дорожнього руху», «Безпека на дорозі», «Безпека на залізничній колії».

«Безпека на дорозі» - тема заняття учнів 7 класу, на якому за допомогою відеоматеріалів діти вивчали правила поводження на дорозі.

З учнями 8 класу проведено бесіду «Як бути помітним на дорозі?», вони переглянули відеоматеріали «Як працюють світлоповертальні елементи» та написали диктант «Увага! На дорозі - діти».

21 травня 2021 року у закладі був проведений Єдиний національний урок «Будь помітним на дорозі», присвячений важливості носіння світлоповертаючих елементів. Юних учасників дорожнього руху було проінформовано про необхідність використання світлоповертальних елементів на одязі, взутті, рюкзаках та інших речах, а також стимулювати дітей використовувати у своєму одязі та аксесуарах світлоповертальні елементи. Були проведені бесіди «Світло, що рятує життя».

Інформаційні куточки з безпеки дорожнього руху оновлено листівками з актуальною інформацією.

 

Оксана Панкова,
відповідальна за організацію роботи з охорони праці

 

 

 

Архів2021: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід