Тиждень знань з безпеки життєдіяльності та Тиждень безпеки дитини

З 24 по 28 квітня 2023 року з метою збереження життя і здоров’я учнів та вихованців, попередження дитячого травматизму, у Броварському ліцеї № 11 проходив Тиждень безпеки дитини та Тиждень знань з безпеки життєдіяльності. Протягом Тижня були проведені різноманітні заходи.

З учнями 1 А класу проведено бесіду, під час якої вони з’ясували причини виникнення пожеж та вивчили правила поведінки під час пожежі. З учнями 1 Б класу проведено виховні години «Правила поведінки з незнайомцями», «Один вдома», «Електроприлади: правила користування», «Сірники – дітям не іграшка». Учні 2 А класу під час бесіди «Сам вдома. Електробезпека» вивчали правила обережності у побуті, із закріпленням матеріалу за допомогою перегляду мультфільму «Уроки обережності від тітоньки Сови». У 2-Б класі було проведено бесіду «Про добро і зло вогню», під час якої була проведена дидактична гра «Вогонь – друг, вогонь - ворог»; бесіду «Особиста гігієна», з переглядом мультфільму «Мийдодір» щодо навичок  охайності і чистоти. На виховній годині учні 3 А класу повторили правила поведінки під час пожежної безпеки. «Обережно: повінь!», «Пожежі в екосистемі», «Мінна безпека», «Безпека нашого життя: номери телефонів екстрених служб», «Чорнобиль – наша біль» - теми виховних бесід у 3 Б класі. У 4 класі проведено виховний захід «Здоровий спосіб життя», на якому діти показували презентації про своє здорове харчування, про свій ритм життя, про те, що впливає на особисте здоров'я. Учні переглянули презентацію про здорове харчування, роль шкідливих звичок для організму людини, про роль спорту для здоров'я. Також проведено виховний захід про правила дорожнього руху. Діти за малюнками розповіли про правила вуличного руху, відгадували назви дорожніх знаків, розповіли свої історії про порушників, яких зустрічали на дорозі. Учні поділилися «причинами», що сприяють певним дорожнім аваріям та як їм можна запобігти. З учнями 5 класу проведено бесіди про правила користування електроприладами, правила поводження у транспорті,  «Чим небезпечні аварії на атомній електростанції». Учні 6-го класу вивчали алгоритм дій під час повені та паводку, правила поводження з вибухонебезпечними предметами. З учнями 7 класу проведено виховні бесіди «Правила поведінки під час повені», «Дії при загрозі руйнування або обвалу будинку». З учнями 8 класу проведено бесіди щодо поведінки у надзвичайних ситуаціях, як уникнути ураження мінами і вибухонебезпечними предметами, також повторили правила безпеки в Інтернеті. Учні 9 класу повторили правила користування електроприладами, газовими плитами, ліфтом, побутовою хімією під час бесіди «Безпека в побуті».

Протягом Тижня безпеки дитини вихованці Центру розвитку дитини переглянули тематичні відео, пригадали правила поведінки в укритті, як поводитись під час евакуації, чого не можна робити при користуванні електроприладами вдома, повторили правила переходу доріг, правила поводження поблизу водних об’єктів.

З метою закріплення знань з правил евакуації, вміння захистити себе, своїх близьких від небезпеки під час надзвичайної ситуації, у рамках Тижня безпеки життєдіяльності, було проведено тренування з навчальної евакуації учасників освітнього процесу. У період підготовки до тренування було перевірено справність системи телефонного зв’язку, стан запасних виходів та шляхів евакуації, готовність до використання первинних засобів пожежогасіння, уточнені поверхові плани евакуації на випадок виникнення пожежі та надзвичайних ситуацій.  Після сигналу про надзвичайну ситуацію учні, вихованці, педагоги та працівники закладу залишили приміщення будівлі через евакуаційні виходи та направились до безпечної зони. Під час проведення тренування випадків порушення правил охорони праці та пожежної безпеки не було. Учні продемонстрували свої знання щодо поведінки під час надзвичайної ситуації та навички організованості під час евакуації.

28 квітня до Всесвітнього дня охорони праці проведено інформаційні заходи «Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі». Під час заходів учасники освітнього процесу ознайомилися з ключовими подіями, що відбувалися з 1919 по 2022 рік та призвели до визнання права на безпечне та здорове робоче середовище одним з основних принципів та прав у світі праці.

У кабінетах та на стендах класів було розміщено тематичну інформацію з безпеки життєдіяльності, малюнки дітей та листівки, що створили учні.

 

Оксана ПАНКОВА,

відповідальна за організацію роботи

з охорони праці, пожежної безпеки

Архів2023: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід