Традиції, звичаї, обряди, вірування українського народу

23 грудня 2020 року для вихованців рою «Козацька варта» виховник Птуха С.С. провела заняття «Традиції, звичаї, обряди, вірування, свята стародавніх українців, українська міфологія, культура, прикмети та повір’я». Під час проведення заходу педагог ознайомила учнів з традиціями, звичаями та обрядами українського народу, що пов’язані Різдвяно-новорічними святами, розширила уявлення дітей про давній обряд святкування Різдва Христового в Україні, ознайомила з колядками, основними атрибутами колядників. Розповіла про особливості вертепу. 

Народні звичаї охоплюють усі ділянки громадського, родинного та суспільного життя. Звичаї – це ті неписані закони, якими керуються в найменших щоденних і найбільших всенаціональних справах. Звичаї, мова – це ті найміцніші елементи, що об’єднують окремих людей в один народ, в одну націю. Все це вироблялося протягом усього довгого життя й розвитку кожного народу.

На сучасному етапі розвитку України потрібно проводити системні заходи, спрямовані на посилення патріотичного виховання дітей та молоді – формування нового українця, що діє на основі відтворення національних звичаїв і традицій, а також вивчення європейських цінностей. 

 

Вікторія Поплавська,
завідуюча організаційно-масовим відділом

 

 

Архів2020: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід