Участь БНВО у святкуванні Дня захисту дітей

Щасливе дитинство – це тепла хатина,
В якій у любові зростає дитина;
Це мамина пісня, бабусина казка,
Любов усіх рідних, Господняя ласка…

Щасливе дитинство – в щасливій родині,
Яка все найкраще плекає в дитині!
Благаєм, дорослі, зробіть все можливе,
Щоб квітло у світі дитинство щасливе!!!

 

Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children» ‒ прекрасне свято радості та надії. Саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. 

Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят. За однією із версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у Цзе (Фестиваль човнів-драконів), яке якраз припала на 1-ше червня. Завдяки щасливому випадку цей день збігся із часом проведення «дитячої» конференції в Женеві.

1 червня 2018 року вихованці Центру позашкільної освіти БНВО взяли участь у святкових дійствах, що проходили на головній сцені міста у парку «Перемога». Вихованці  Народної хореографічної майстерні «Мальва» (керівники Круковська О.О., Покотило І.В.) та Театру хореографічного мистецтва «My dance» (керівники Шихабутдінова С.М., Шихабутдінов І.П.) взяли участь у благодійному флешмобі. Протягом травня діти та батьки хореографічних колективів «Мальва» та «My dance» збирали кошти та перерахували до Червоного хреста на підтримку маленького броварчанина Мельниковича Валентина Васильовича 2002 року народження. Діагноз: системна склеродермія, системний остеопороз. Кошти необхідні для оплати обстеження та подальшого лікування у м. Гостомель, Білорусь. На головній сцені міста керівникам цих колективів вручили подяки за участь у благодійній акції  «Я дякую тобі».

У вечірній концертній програмі «Веселкове літо» взяли участь гуртківці художньо-естетичного відділу Центру позашкільної освіти БНВО. Вихованці вокального колективу «Струмочок» (керівник Пучкова Олександра Іллівна) для глядачів підготували веселі вокальні композиції: наймолодша група виконала пісню «Патісони», середня група - «Янголята» та «Справжні дівчата», а старша група подарувала глядачам пісні «Якщо мама й тато молоді», «Дружба».

Юні артисти вокального колективу «Дзвоники» (керівник Крачун Тетяна Олександрівна)  виконали такі дитячі пісні: «Мамина усмішка», «Вітерець», «Королева публіки», «Рідний край».

Ведучою концертної програми Центру позашкільної освіти БНВО була Софія Поплавська, яка для броварчан подарувала патріотичну пісню «Україна». 

Всі вихованці, які брали участь у святкових заходах 1 червня отримали солодкі подарунки – морозиво.

Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. Міжнародний день захисту дітей – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

 

Поплавська Вікторія Василівна,
завідуюча організаційно-масовим відділом

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід