Участь в Українсько-польському форумі «Неформальна освіта в роботі з молоддю»

11-12 грудня 2017 року заступник директора з адміністративно-господарської роботи Ткачук Дмитро Віталійович та координатор Ради дітей та учнівської молоді міста Бровари, керівник гуртка «Школа лідерів», Шляхтиченко Ірина Вікторівна взяли участь у першому Польсько-українському форумі «Неформальна освіта в роботі з молоддю», де представили проект «Польсько-українська молодіжна академія самоврядування». Форум проводився з метою активізації співробітництва української та польської молоді задля розбудови дружніх взаємин між народами, подолання упереджень і стереотипів у сприйнятті спільної історії та в сучасних відносинах.

У перший день роботи Форуму були представлені досягнення молодіжної політики у Польщі та Україні. Пройшов і ярмарок проектів у рамках українсько-польських обмінів молоддю.

Також було організовано цікаві творчі майстерні «Методи неформальної освіти, що використовуються у молодіжній роботі та міжнародних обмінах молоддю».

Другого дня відбулося обговорення різних аспектів обмінів молоддю, зокрема вплив молодіжних проектів на персональний рівень та рівень громади; інклюзія у молодіжній роботі; залучення молодих людей до підготовки, реалізації та евалюації проектів.

Учасникам Форуму, серед яких координатори проектів з України і Польщі, які реалізовували проекти протягом 2016-2017 років, вдалося попрацювати у форматі World Café щодо визначення досягнень і викликів міжнародної молодіжної освіти. А також обговорити теми: синегрія між формальною та неформальною освітою, місцева молодіжна політика у Польщі і в Україні, актуальні теми для здійснення українсько-польських обмінів молоддю, налагодження партнерства та навчальні методи для обмінів молоддю.

Форум був важливою подією для подальшої співпраці між Україною та Польщею, адже вимір обмінів – це вимір спілкування, планування майбутнього. 

 

Шляхтиченко І.В.,
координатор Ради дітей та учнівської молоді міста Бровари

 

 

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід