Участь представників Ради дітей та учнівської молоді міста Бровари у Проекті «Польсько-українська молодіжна академія самоврядування»

Відповідно до рішення Українсько-польської Ради Обміну Молоддю троє представників Ради дітей та учнівської молоді міста Бровари (Сауляк Валерія, Картавченко Дарія та Шавурський Дмитро) отримали чудову нагоду взяти участь в «Польсько-українській молодіжній академії самоврядування 2017».

Проект реалізовувався протягом 11-17 жовтня 2017 року в місті Полчин-Здруй, що у Свідвинському повіті.

На першій зустрічі організатори ознайомили лідерів учнівського самоврядування з історією, положеннями та основними досягненнями проекту «Польсько-українська молодіжна академія самоврядування».

Також учасники проекту мали можливість познайомитись із діяльністю ради ґміни (ґміна – це адміністративна одиниця в Польщі, яка по суті є самоврядною громадою), з роботою бурмістра (бурмістр – це голова ради ґміни).

У рамках проекту було організовано зустріч лідерів із представниками громадських організацій, котрі у свою чергу познайомили із своєю діяльністю та досягненнями.

Щодня на учасників проекту чекали надзвичайно цікаві заняття, тренінги та лекції. На заняттях лідери отримали величезну кількість знань і навичок. Тренінги проходили у ігровій, творчій та живій атмосфері.

Родзинкою проекту став українсько-польський вечір, де усі присутні знайомили один одного із культурою свого рідного краю.

Не можливо не відзначити те, що учасниками проекту на центральній площі міста майже спонтанно було організовано танцювальний флешмоб. Це підтверджує факт, що проект «Польсько-української молодіжної академії самоврядування» об’єднав справжніх лідерів.

Протягом усієї поїздки учасники академії мали достатньо часу аби поспілкуватися між собою, поділитись досвідом роботи в учнівському самоврядуванні та просто погуляти містом.

В останній день перебування учасників проекту нагороджено сертифікатами про закінчення «Польсько-української молодіжної академії самоврядування 2017».

Дорога додому лежала через місто Щецин, де була унікальна можливість познайомитись та поспілкуватись із Генриком Колодєм, почесним консулом України у Республіці Польща.

Поляки та українці не раз демонстрували дружні відносини та бажання співпрацювати. І молодь держав не є виключенням!

 

Ірина Шляхтиченко,
координатор Ради дітей та учнівської молоді міста

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід