Цариці наук присвячується…

«Математика – наука молодих.
Інакше й не може бути.
Заняття математикою – це така гімнастика розуму,
для якої потрібна вся гнучкість і вся витривалість молодості»

Н. Вінер

 

Математика – не лише цифри і знаки, це цікавий та захопливий світ логіки та роздумів. Вона вчить нас життю, приводить розум до ладу. Одним із засобів зацікавлення учнів математикою є добре продумана позакласна робота. Такі заняття дають можливість ширше пропагувати досягнення та значення математичної науки, прищепити учням любов до математики, сприяють розвитку та виявленню здібностей учнів, а також засвоєнню ними програмного матеріалу. 

Із метою залучення учнів молодшого шкільного віку до активної пізнавальної діяльності, розширення їхнього математичного кругозору, пробудження інтересу до математики з 9 по 20 листопада 2020 року в ЗОШ I ступеня Броварського навчально-виховного об’єднання проходила декада математики, яку підготували вчителі початкової школи.

В рамках декади було проведено ряд цікавих виховних заходів:

  • у 1-А класі вчителем Сіромолот Н.О. проведено виховний захід «Подорож до країни Математики»;
  • у 1-Б – вчителем Волчук В.М. математичну гру «Обчислюємо залюбки»;
  • у 2-А – вчителем Пляскіною О.Г. виховний захід «Математичний океан»;
  • у 2-Б – вчителем Макаровою І.І. інтелектуальну гру «Математичний калейдоскоп».

Математична декада для учнів 3-4 класів розпочалася із виготовлення стінгазет, які містили цікаві факти про математичну науку, інформацію про життя та працю всесвітньо відомих видатних вчених-математиків, дитячу любов до математики, яку діти передали у малюнках. Продовжили тиждень не менш цікавими формами роботи:

  • проведені шкільні олімпіади з математики, всі бажаючі учні змагалися між собою на краще знання цього предмету;
  •  учні 3-А класу разом із вчителем Стенченко О.П. виконали проєкт «Секрети таблиці множення для другокласників», третьокласники впевнені, що їхні поради допоможуть молодшим друзям якнайкраще впоратися із засвоєнням таблиці множення;
  • учні 3-Б класу виготовляли математичні лепбуки, які також стануть у нагоді другокласникам;
  • для учнів 4 класу вчителем Вальченко В.О. проведено ерудит-турнір «Сходинки до математичного Олімпу».

Математика та мистецтво пов’язані здавна. Математику описують як мистецтво, мотивоване красою. Дуже приємно, що роботу вчителів-початківців доповнюють керівники гуртків. Їхня робота з дітьми є безцінним творчим доповненням у вивченні навчальних предметів, закріпленні знань, умінь та навичок наших учнів, адже ми впевнені, що математика і творчість це не протилежні поняття, а саме такі, що доповнюють одне одного.

             

 

В.О.Вальченко,
голова методичного об’єднання

 

 

 

 

 

                               

Архів2020: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід