Я пізнаю світ

05 жовтня 2016 року класний керівник Ігнатюк Т.І. провела для учнів 10 класу Ліцею технологічного профілю БНВО друге заняття на тему «Я пізнаю світ» за проектом «Територія успіху».

Заняття розпочалося привітанням учасників, повторенням правил роботи та записом очікувань від спілкування.

Основна частина розпочалася вправою «Намалюй себе», під час якої учасники малювали на аркушах паперу сонце з променями, а біля променів записували свої позитивні та негативні якості. По закінченні вправи відбулося обговорення, в результаті якого вияснилося, що позитивних якостей на малюнках більше, ніж негативних.

Наступна вправа «Гра голосом» спонукала учасників промовляти за допомогою різних інтонацій такі фрази: «Я чесна людина», «Я потрібен людям» та інші. Під час обговорення учасники розповідали про те, з якою інтонацією їм легше працювалося, а з якою були складно.

Під час вправи «Моє щастя» учні шукали, а потім записували свої складові щасливого життя. Наступним етапом цієї вправи були торги: ведучий-фея пропонував купити в учасників його компоненти щастя, доки у кожного не залишилося по три найвагоміших, які були перенесені на кольорові пелюстки, а з них була створена квітка щастя.

На завершення основної частини діти виконали вправу «Зате…»: вони продовжували вирази типу: «Я інколи нестриманий, зате…», «Я ледача, зате…», «Я сором’злива, зате…», «Я галасливий, зате…», «Я мовчазний, зате…», «Я надто поступлива, зате…».

В заключній частині ведучий розповів притчу про чоловіка з метеликом у долонях та мудреця, прослухавши яку діти зрозуміли, що кожний з них творить своє щастя сам своїми руками. Останньою була вправа «Побажання»: учасники по колу виражали побажання щастя наступному, таким чином заняття завершилося на позитивною нотою.

Ігнатюк Т.І.,
класний керівник

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід