12 листопада 2021 року вихованці рою «Козацька слава», учні 7 класу, взяли активну участь у святкуванні Дня гарбуза. Для учнів 1-х класів була представлена інсценізація «Гарбузова рідня».
В ігровій формі семикласники повторили з першокласниками назви городніх овочів та провели вікторину. Також наголосили на традиціях українського харчування.
Цей плід - найбільша ягода. Зафіксований рекорд в книзі Гіннесса - 821кг! З серпня по листопад - найкраща пора для приготування гарбузових делікатесів з нового врожаю. Зі свіжих плодів виходять чудові крем-супи, ароматні запіканки, пиріжки, що тануть у роті, а також смачні легкі каші.
Гарбуз, корисні властивості якого не втрачаються навіть при довгому зберіганні, один з найуживаніших плодів у світі.
Гарбуз - невід'ємна частина української культури, традицій і, звичайно, кухні. У нас ним нікого не здивуєш, тому акцент робиться на якість плодів, від якого залежать корисність і смакові характеристики кінцевого продукту.
Їжте гарбузову кашу
Та смакуйте сік,
Щоб було життя вже ваше
Без біди весь рік.
Тетяна Поджара,
виховник рою