«Ми роду козацького нащадки»

Літопис нашого народу нараховує чимало кривавих сторінок. І одна з них - війна на Сході, або як її називають АТО. Сотні справжніх патріотів віддали своє життя в боротьбі зі злочинною владою, зовнішньою агресією та сепаратизмом. В Незалежній державі народилося і виросло нове покоління, яке має своє бачення та не боїться відстоювати свої переконання – жити у вільній Незалежній Державі.

6 грудня Україна вітала своїх мужніх, відважних, незламних героїв, славних нащадків козаків, нашу гордість, надію і опору, найцінніше багатство України – всіх її військовослужбовців.

В стінах Броварського навчально-виховного об’єднання 6 грудня 2019 року для учнів третього класу класний керівник Вальченко Валентина Олексіївна провела виховний захід «Ми роду козацького нащадки». Метою заходу стало виховання глибоких патріотичних почуттів, причетності і відповідальності за все, що відбувається в країні, вдячності тим, хто віддав за неї життя, а також формуванню активної громадянської позиції школярів щодо єдиної, цілісної держави, захисту її кордонів, закріпленню знань дітей про козацтво, ознайомленню з професією «військовий», формуванню культури здоров'я, прищепленню учням навички здорового способу життя, любові до України та до її історії, бажання стати на її захист.

Виховний захід «Ми роду козацького нащадки» складався з трьох частин: в першій – третьокласники показали гостям як народилася рідна держава Україна, як отримала вона найкращі землі, де перегукуються степи з небом, зоряний простір вкриває собою тишу, гори шепочуться з ріками, у небі співає жайвір. Розповіли, що сонце на нашій землі особливе, і люди надзвичайні, і сам Господь завжди з Україною! І хоч захотілося землі Божої іншим, ненаситним сусідам ближнім, діти показали, що Україну є кому боронити, є кому стати на її захист. Своєю розповіддю діти довели, що для них важливою є пам’ять про славних козаків, які першими стали на захист держави, для них важливою є мова – не просто як спосіб спілкування, а глибинний пласт духовного життя народу, його історична пам'ять, найцінніше надбання віків, музика, фарби буття, мислення народу. Для них є важливою пісня українська, яка розповідала і буде розповідати про Україну всьому світові, яка буде стукати своєю мелодією у кожне людське серце. Для них є головною віра, віра у світле майбутнє, у щасливу долю України. Діти показали, що для них є важливим те, що роблять славні воїни-герої на Сході України. Хвилиною мовчання була вшанована пам’ять тих людей, які поклали своє життя за незалежність та єдність нашої держави.

Саме у ці дні вирішується доля нашої країни, і кожен її громадянин може зробити свій внесок у боротьбу за мир. І хоча наші третьокласники ще зовсім юні, і не можуть взяти до рук зброю, але в другій частині заходу довели, що своїм прагненням до навчання, знаннями, які отримують в школі, роблять вагомий внесок у розвиток рідної держави. І хлопчики і дівчатка на рівних змагалися у конкурсних змаганнях про славну козаччину, про знання військових професій.

Вагомий внесок у проведення заходу зробив запрошений гість – Сергій Олександрович Осадчук. Він колишній воїн АТО, сержант-зв’язківець. Після складного поранення був вимушений довго лікуватися та  залишити службу, але не полишив захисту Вітчизни. Він є волонтером, він допомагає пораненим бійцям, він розповідає підростаючому поколінню про те, що бути військовим, боронити свою державу, любити її, розмовляти українською – це престижно. Сергій Олександрович відповів на всі дитячі питання, які турбують, які цікаві саме в цьому віці. Він люб’язно зголосився передати дитячі подарунки зроблені власноруч, подарунки, в яких передана вдячність солдатам за мирне життя, дитячі посмішки, за збереження України.

У третій частині виховного заходу діти наголошували на тому, що День Збройних Сил України – це свято мужності, сили, впевненості, надійності, міцності, шляхетності, вірності, тобто тих якостей, які асоціюються у нас зі справжніми чоловіками. Це свято сильної, відкритої, безкорисної і непідкупної дружби, яка проходить перевірку небезпекою і ризиком. І разом з тим – це свято всіх нас, бо всі ми українці, є причетними до нашої армії. Адже всі ми не лише любимо Вітчизну, а й пишаємося нею. Ми знаємо, що ми єдині, що боротьба за незалежність і недоторканність стане для нас перемогою.

Єдина, незалежна, мирна Україна – іншого шляху у нас немає!

 

 

Вальченко В.О.,

класний керівник

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід