Вишивка стрічками (професія вишивальниця)

12 жовтня 2020 року, відповідно до плану профорієнтаційної роботи на 2020/2021 н.р., для вихованців 4-5 класів Центру позашкільної освіти БНВО керівник гуртка «Чарівні прикраси» Матвєєва Л.В. організувала та провела заняття з елементами профорієнтації «Вишивка стрічками (професія вишивальниця)».

Лілія Вікторівна донесла інформацію про те, що вишивання є одним з найстародавніших видів декоративно-прикладного мистецтва. Вишивка вдосконалювалась протягом століть і дійшла до нас у вигляді чудових різноманітних орнаментів, швів та цікавих сполучень кольорів.

Вишивальниці виконують вручну різні малюнки, портрети, картини, емблеми, символи різноманітними видами вишивки: гладдю, хрестом, напівхрестом, розписом, ришельє, технікою «вологодське скло», «венеціанське шиття». Оформлення виробу вишивкою – творчий процес, оскільки вишивка – один з елементів композиції. Вишивальниця по ескізах художника або самостійно розробляє технічний малюнок вишивки, підбирає необхідні по кольору і фактурі нитки, бісер. У виробах можливе сполучення ручної та машинної вишивки.

 

Світлана Кисіль,
методист з профорієнтаційної роботи

 

 

Діяльність: 
Архів2020: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід