Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Протягом 16 днів, з 25 листопада 2021 року по 10 грудня 2021 року, педагогічний колектив БНВО долучився до заходів, спрямованих на попередження насильства серед дітей та учнівської молоді.

Учні 1-4-х класів разом із вихователями груп подовженого дня малювали малюнки на теми: «Наші долоньки проти насильства», «Світ без насильства очима дітей». Мета таких заходів: допомогти учням розвивати здатність співчувати та надавати допомогу, встановлювати причинно-наслідкові зв’язки.

Крім того, практичними психологами у 1-2-х класах було проведено години спілкування на тему «Відчуй себе на місці іншого», що спрямовані на формування в учнів навичок спілкування та розвиток здатності до співчуття. Серед учнів 3-4-х класів відбулася демонстрація відеороликів щодо Конвенції ООН з прав дитини, адже усі діти повинні знати свої права та обов’язки.

Серед учнів 5-9-х класів було проведено виховні години, бесіди та круглий стіл за тематикою «Стоп насильству», «Що таке насилля. Види насилля». Основним завданням цих заходів є інформування та запобігання різним формам прояву насилля. Також, було проведено цікаві ігри «Міф чи правда», які покликані перевірити, чи розуміють учні, як виглядають ситуації торгівлі людьми, як уберегти себе та своїх близьких від подібних небезпечних ситуацій.

Впродовж акції в інформаційних куточках класів було розповсюджено мотиваційні повідомлення та листівки «Мій улюблений світ без насильства» та організовано тематичну виставку у бібліотеці. Такі заходи сприятимуть розвитку активної життєвої позиції та формуванню позитивного ставлення до світу, до себе та оточуючих.

Зауважимо, що шкільне насильство завжди було однією з найважливіших проблем освітнього середовища. Практично в кожному класі є діти, які стають «жертвами» для окремих учнів, а іноді й більшості класу, що призводить до важких психологічних наслідків. Саме тому, серед учнів 5-9-х класів було проведено анкетування щодо визначення, чи є прояви насильства, булінгу у середовищі учнів; які види приниження найчастіше відбуваються у школі; що є причинами насильства, булінгу. Результати анкетування будуть враховані у подальшій роботі педагогічного колективу закладу.

Також 1 грудня 2021 року серед учнів 5-9-х класів відбулися лекції «СНІДУ – ні!», адже розвиток поведінки, спрямованої на збереження свого здоров’я, - джерело щасливого та повноцінного майбутнього.

З нагоди відзначення Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства та Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» на сайті закладу було розміщено брошуру «Батьківство в цифрову епоху» з рекомендаціями для батьків щодо захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства в Інтернеті (режим доступу: https://rm.coe.int/parenting-in-digital-age-1-uk-/1680a13216).

Під час акції педагоги та учні усіх класів Броварського навчально-виховного об’єднання брали активну участь, з відповідальністю поставилися до всіх заходів, що були проведені.

 

Катерина Новацька,
практичний психолог, соціальний педагог
Ганна Андрющенко,
практичний психолог

 

 

 

Архів2021: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід