Вшанування пам’яті полеглих

У світовій історії є багато трагічних подій і дат, при згадці яких мурашки по шкірі пробігають. До однієї з таких дат відносять другу неділю вересня – Міжнародний день пам’яті жертв фашизму – день вшанування пам’яті мільйонів військових, полеглих у боях під час Другої світової війни та мирних жителів багатьох країн і національностей, які загинули внаслідок бойових дій, в окупації та примусових роботах у Німеччині, у концтаборах та інших місцях примусового тримання, від хвороб та голоду.

Міжнародний День пам'яті жертв фашизму був призначений на вересень в 1962 році не випадково, адже саме цей місяць став фатальним для більшої частини світових країн. Почалася Друга світова війна, яка планувалася бути блискавичною, але плюс до всього перетворилася на глобальну збройну м'ясорубку, не шкодуючи нікого.

У різні етапи в ній брало участь одночасно від 8 до 12 мільйонів чоловік, від 84 до 164 тисяч гармат, від 6 до 19 000 літаків.  Тоді гітлерівці забрали в полон більше п'яти мільйонів радянських людей і всіх їх знищили. У цій війні не було переможців, адже на межу знищення була поставлена цивілізація.

25-27 вересня 2018 року відповідно до листа управління освіти і науки Броварської міської ради  №1526 від 19 вересня 2018 року "Про Міжнародний день пам’яті жертв фашизму" класні керівники ЗОШ І-ІІ ст. та Ліцею технологічного профілю БНВО для учнів 2-6 та 10 класів провели виховні години на тему: «День пам'яті жертв фашизму».

Кажуть, що минуле не належить нікому зокрема. Воно – надбання нинішніх і майбутніх поколінь, бо саме їм належить винести з нього всі найсерйозніші уроки, щоб подібні людські трагедії не повторилися. Ніде і ніколи!

 

 

Поплавська Вікторія Василівна,
завідуюча організаційно-масовим відділом

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід