Відвідування Всеукраїнського фестивалю ляльок-мотанок «Наша Лялька»

24 вересня 2020 року, у рамках тематичного місяця «Подорожуємо і відкриваємо світ», учні 3-А класу ЗОШ І-ІІ ступенів БНВО завітали на Всеукраїнський фестиваль ляльок-мотанок «Наша Лялька» до культурно-просвітницького центру «СвітЛиця» у м. Бровари. Тут зібрані ляльки з різних куточків України.

Ляльки-мотанки – унікальні українські обереги, яким не один десяток років. Перші вузликові ляльки, так інколи ще називають мотанки, з’явилися приблизно 5 тисяч років тому. Такі ляльки уособлюють собою єднання сімейних зв’язків поколінь.

Кожна дитина уподобала ляльку на свій смак. Деякі з них надихнули дівчат на створення свої оберегів, бо ж мотанка – символ добра та благополуччя, символ надії на краще та сильний сакральний предмет. Сама назва ляльки - «мотанка» походить від поняття «мотати», а загальний вигляд такої ляльки представляє собою фігурку людини, як правило жіночу або дитячу, виготовлену зі шматків тканини. Частини тіла такої ляльки з’єднувалися вузликами.

Кожна лялька, яку ми споглядали – унікальний витвір майстра. Краса та велич кожної вражає! Прекрасно, що давні традиції створення таких ляльок збереглися та продовжують відроджуватися, а ми можемо насолодитися роботою справжніх майстринь і подорожувати в минуле нашої країни!

 

Стенченко О.П.,
класний керівник

 

 

Архів2020: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід