ВІТАЄМО З ЮВІЛЕЄМ! БРОВАРСЬКОМУ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОМУ ОБ’ЄДНАННЮ – 25 РОКІВ!

28 листопада 2017 року в ошатному залі Концерт-Холу ТРЦ  «Термінал» відбулося святкування 25-річного ювілею Броварського навчально-виховного об’єднання, яке стало визначною подією для нашого міста.

Модель БНВО є прикладом авторської інноваційної ідеї Школи зростання успішної особистості, перевіреної на практиці. Зміст функціонування моделі полягає в організації та забезпеченні процесу формування і впливу сприятливого освітнього середовища на становлення громадянина-патріота, відповідального за власне життя та власний життєвий досвід.

Історія закладу розпочалася у листопаді 1992 року. Шляхом злиття Броварського міжшкільного навчально-виробничого комбінату та Броварської станції юних техніків в одну установу було створено позашкільний навчальний заклад нового типу – Навчально-виробничий центр творчості молоді (НВЦТМ), головною метою якого –  організація навчально-виховного процесу і розвитку здібностей учнів як в урочний, так і в позаурочний час.

Досягнути високих результатів роботи навчального закладу без талановитого, мудрого керівника неможливо. Саме такою людиною є Ірина Олександрівна Ткачук, яка працює директором закладу з 2000 року і донині. Її самовідданість, цілеспрямованість, вміння долати перешкоди, не зупинятись на досягнутому, а вимагати більшого від себе та колективу надихають на нові творчі ідеї, спонукають до впровадження інноваційних педагогічних технологій та до пошуку новітнього нетрадиційного підходу до роботи з вихованцями.

Саме Ірина Олександрівна доклала багато зусиль для переходу на якісно новий рівень роботи закладу – рішенням Броварської міської ради Навчально-виробничий центр творчості молоді реорганізовано у загальноосвітній навчальний заклад – Броварське навчально-виховне об’єднання, до складу якого увійшли:

  • Центр розвитку дитини;
  • Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів (в режимі повного дня);
  • Ліцей технологічного профілю;
  • Центр професійної освіти;
  • Центр позашкільної освіти.

Така модель дозволяє якісно надавати широкий спектр освітніх-виховних послуг та забезпечити наступно-перспективні зв’язки між дошкільною, загальноосвітньою, позашкільною та професійною складовими освіти в одному закладі.

Крім цього з листопада 2011 року БНВО координує діяльність Міського територіального осередку Малої академії наук України та Ради дітей та учнівської молоді міста.

Броварське навчально-виховне об’єднання має статус дослідно-експериментального навчального закладу всеукраїнського рівня за темою «Управління реалізацією інноваційної моделі навчально-виховного об’єднання».

Привітати ювіляра прийшли почесні гості, які надихають творчий колектив БНВО на створення сучасного освітнього простору для учнів та вихованців:

  • міський голова Ігор Васильович Сапожко;
  • заступник міського голови Лариса Миколаївна Виноградова;
  • заступник директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти – начальник відділу державно-громадського управління освітою Міністерства освіти і науки України Сергій Миколайович Дятленко;
  • заступник директора департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Ярослава Іванівна Тростянська;
  • науковий керівник  дослідно-експериментальної роботи, начальник відділу інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Світлана Володимирівна Кириленко;
  • начальник управління контролю у сферах дошкільної, середньої, професійно-технічної та позашкільної освіти Державної інспекції навчальних закладів України Вергун Юрій Валерійович;
  • завідувач лабораторії трудового виховання Інституту проблем виховання НАПН України, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник  Гуцан Леся Андріївна;
  • старший науковий співробітник лабораторії трудового виховання Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник Морін Олег Леонідович; 
  • директор Комунального закладу Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» Тамара Василівна Нестерук;
  • завідувач науково-технічного відділу Комунального закладу Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» Людмила Дмитрівна Карлінська;
  • начальник управління освіти і науки Броварської міської ради Оксана Миколаївна Мельник;
  • перший директор НВЦТМ Віталій Володимирович Ткачук.

Також на святі булу присутні керівники навчальних закладів міста, ветерани освітянської праці, колишні працівники закладу, які у різні роки підтримували Броварське навчально-виховне об’єднання на шляху інноваційного розвитку.

Особливо зворушливими були слова привітання батьків учнів та вихованців закладу в особі голови батьківського комітету Оксани Миколаївни Попової.

Яскравою та насиченою була святкова концертна програма. Найкращі номери презентували творчі колективи БНВО: Народна хореографічна майстерня «Мальва», Театр хореографічного мистецтва «My dance», вокальні колективи «Дзвоники», «Струмочок» та юна талановита співачка Софія Поплавська.

Своє музичне витання підготували й батьки учнів, у супроводі Народної хореографічної майстерні «Мальва» вони подарували глядачам вокальну композицію «Сік землі».

Окрасою свята стала виставка-презентація структурних підрозділів БНВО  та майстер-класи з образотворчого (студія образотворчого мистецтва) і декоративно-ужиткового мистецтва (Зразкове творче об’єднання «Дивосвіт»), науково-технічної творчості (Клуб військово-історичної мініатюри «Десна»), перукарського мистецтва (гурток «Перукар»), кондитерської майстерності (гурток «Юні кондитери») та декоративного розпису нігтів (гурток «Манікюрниця»).

Святкове дійство подарувало багато радощів та позитивних емоцій. А завершилося воно побажанням всім присутнім здоров’я, благополуччя, миру і тепла у вигляді вокально-хореографічної композиції «Мир всім».

Сьогодні з гордістю можна сказати, що Броварське навчально-виховне об’єднання пишається своєю історією і разом з тим творить теперішнє і впевнено крокує до майбутнього.

 

Гажала Олена Анатоліївна,
заступник директора БНВО з навчально-виховної роботи

Відео: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід