Декада професії «Водій автотранспортних засобів»

Водій автотранспортних засобів – фахівець, який професійно управляє легковими і вантажними автомобілями всіх типів і марок, а також машинами спеціального призначення. Професія водія дуже актуальна і відповідальна.

Відповідно до плану профорієнтаційної роботи БНВО на 2018/2019 н.р. з 17 по 26 жовтня 2018 року керівники гуртка Панкова О.О. та Кисіль С.В. провели декаду професії «Водій автотранспортних засобів» з метою ознайомлення із професією водій, поширення знань з правил дорожнього руху, розвитку компетентностей, творчих здібностей вихованців та учнів, виховання поваги до праці, взаємодопомоги.

В рамках проведення декади були проведені наступні заходи:

17, 19 жовтня 2018 року для учнів 1-А та 1-Б класів ЗОШ І-ІІ ст. БНВО Кисіль С.В. та Панкова О.О. провели гру «Обережно вулиця!».

18 жовтня 2018 року у групі «Дзвіночок» Центру розвитку дитини БНВО вихователь Сизова Я.М. провела заняття з «Пригоди колобка в країні дорожніх знаків» з метою ознайомлення дітей з професією «Водій», правилами дорожнього руху на вулицях міста; надання дітям уявлення про світлофор та про зебру, закріплення знань вихованців про проїжджу частину, зебру, пішохода, тротуару, світлофор, перехрестя.

19 жовтня 2018 року вихователь Манелюк Я.М. для своїх діток групи «АБВГДейка» Центру розвитку дитини БНВО провела гру «Пригоди в країні дорожніх знаків».

Вихователь Проценко С.М. для дошкільнят групи «Веселка» Центру розвитку дитини БНВО підготувала та провела виховний захід «Абетка дорожнього руху». Діти з цікавістю спостерігали за «пригодами» ведмедика Панди, що дізнавався про вулицю та дорогу, проїжджу частину та тротуар, призначення пішохідного переходу. Особливо цікаво для дітей була гра «Автомобілісти та пішоходи», під час якої діти практично засвоювали правила дорожнього руху, рухаючись по майданчику, облаштованим світлофором, дорожніми знаками, «зеброю».

22 жовтня 2018 року вихователь Третьякова І.В. для вихованців групи «Сонечко» Центру розвитку дитини БНВО підготувала та провела заняття «Професія Водій» з метою закріплення знань про види транспорту та їх призначення для людей; ознайомлення з різновидами професії водія; обговорення професійних якостей водіїв; збагачення словника новими словами; згадки правил поведінки на дорозі.

24 жовтня 2018 року для учнів 2 класу ЗОШ І-ІІ ст. БНВО класний керівник Вальченко В.О. провела бесіду «Дорога до школи».

25 жовтня 2018 року для учнів 4, 5 класів ЗОШ І-ІІ ст. БНВО керівники гуртка Панкова О.О. та Кисіль С.В. провели вікторину «Найрозумніший пішохід» та турнір «Знавці правил дорожнього руху».

 

Світлана Кисіль,
методист з профорієнтаційної роботи

 

 

 

 

Діяльність: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід