Декада професії «Оператор комп’ютерного набору»

Професія оператор комп'ютерного набору нова і перспективна. Немає такої галузі народного господарства, де б не застосовувалися комп'ютери. Послугами обчислювальних центрів і бюро користуються промислові підприємства, будівельні організації, сільське господарство, освіта, охорона здоров'я, наукові установи тощо.

Слово комп'ютер стало для всіх звичним, повсякденним. Комп'ютери виконують складні фінансові розрахунки, зберігають і опрацьовують величезний об'єм інформації; діагностують хворих, регулюють вуличний рух і навіть керують польотом космічних кораблів.

У Центрі професійної освіти БНВО вже стало традицією проведення декад професій. Так в період з 10.02.2016 по 19.02.2016 була проведена декада професії «Оператор комп’ютерного набору». Це підвищує рівень знань вихованців та учнів з предметів, розвиває їх творчі й інтелектуальні здібності, інтерес до вивчення професій, пов’язаних із знаннями інформаційних технологій, самостійність і наполегливість, виховує любов до обраної професії.

Протягом декади було проведено ряд виховних заходів та конкурсів, а саме:

17 лютого 2016 року вихователь Палюх К.М. та методист з профорієнтаційної роботи Кисіль С.В. для вихованців групи «Малятко» Центру розвитку дитини з метою розширення знань про професію «Оператор комп’ютерного набору» та її значення у житті людини провели заняття на тему: «Сучасна професія». Діти гралися у цікаві ігри, відгадували кросворди, загадки.

Вчитель технологій Левченко Н.В. для учнів 10-11 класів Ліцею технологічного профілю БНВО з метою повторення знань учнів з теми «Апаратне забезпечення ПК» провела конкурс «П’ятнадцятка». З філворду учні відшукувати слова, пов’язані з будовою ПК. Переможцями стали учні 11-А класу Чемерис А., Ясинчук О., Піддубний Д., Гайдук В.

18 лютого 2016 року методист з профорієнтаційної роботи Кисіль С.В. для вихованців групи «Сонечко» Центру розвитку дитини з метою ознайомлення з професією оператор комп’ютерного набору провела заняття на тему: «Світ професій з комп’ютером».

Цього ж дня Кисіль С.В. для вихованців молодшого шкільного віку Центру позашкільної освіти брейн-ринг на тему «Інформатика навколо нас» з метою популяризації професії оператор комп’ютерного набору, розвитку оригінальності, швидкості, гнучкості мислення, пам'яті, уваги, фантазії, навичок застосування знань у нестандартних ситуаціях, виховання почуття взаємодопомоги, високої культуру мислення, інтересу до інформатики. В ході заходу змагались дві команди: «Біт» і «Байт». Учасникам конкурсу довелось пройти великі випробування: вони відгадували загадки, ребуси, розв’язували цікаві кросворди. Роботу команд оцінювало компетентне журі. За результатами конкурсу перемогу здобула команда «Байт».

Вчитель технологій Левченко Н.В. для учнів групи 14.1 професії «Оператор комп’ютерного набору» Центру професійної освіти БНВО провела усний журнал на тему: «Винаходи ХХ століття в галузі інформаційних технологій, що змінили життя людства». Учні підготували повідомлення та оформили стіннівки про появу персонального комп’ютера, Інтернету, пошукової системи Google, сервісу YouTube, соціальних мереж, електронних грошей.

19 лютого 2016 року учні групи 14.1 з професії «Оператор комп’ютерного набору» Центру професійної освіти БНВО Кумов Андрій та Хижняк Євген провели захід «Знайомство з професією оператора комп’ютерного набору» для вихованців Центру позашкільної освіти БНВО. Діти прийняли участь у вікторині, конкурсі «Придумай назву», переглянули відеоролик про правильну експлуатацію клавіатури, дізналися про особливості професії оператора комп’ютерного набору та суміжних професій.

Учениця групи 14.1 з професії «Оператор комп’ютерного набору» Центру професійної освіти БНВО Саєнко Юлія провела захід «Наш мудрий помічник» для учнів 1 класу Загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів БНВО. Під час заходу діти називали складові ПК, встановлювати послідовність подій, рахували, називали геометричні фігури, шукали відмінності, відгадували загадки.

З метою реалізації принципу розумового розвитку учнів, програміст; розвитку пізнавальної і творчої діяльності учнів; вироблення навиків самостійного пошуку нових закономірностей, пробудження їх допитливості, розвитку культури колективної розумової праці, виховання інтересу учнів до занять з математики, фізики, інформатики, акуратність, дисциплінованість, самостійність учнів, розширення кругозору учнів, методист з профорієнтаційної роботи Кисіль С.В. для учнів 9 класу Центру професійної освіти провела інтелектуальну гру «Кафе для знатоків».

Велась боротьба між командами хлопців «Веселі диски» та дівчат - «Креативні принтери». За результатами змагань перемогла команда «Веселі диски».

Підбиваючи підсумки проведеної роботи, варто зазначити, що вчитель технологій, вихователі, методист з профорієнтаційної роботи провели глибоку, професійно організовану роботу, яка вже приносить свої плоди – підвищення професіоналізму педагогів та поглиблення знань учнів. Про високий рівень роботи вчителів та вихователів свідчать не лише гарні відгуки педагогічного колективу, а головним чином усмішки та іскорки розумних очей вихованців та учнів.

 

Світлана Кисіль,
методист з профорієнтаційної роботи

 

 

 

 

Діяльність: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід