Декада професії «Оператор комп’ютерного набору»

Відповідно до плану профорієнтаційної роботи БНВО на 2016/2017 н.р. з 20 лютого по 01 березня 2017 року пройшла декада професії «Оператор комп’ютерного набору».

20 лютого 2017 року учні 8 класу та 24 лютого 2017 року учні 9 класу створювали та презентували відеофільм на тему «Комп’ютер і сучасність».

З метою розширення знання про професію оператор комп’ютерного набору, підвищення рівня знань з інформатики, розвитку логічного мислення, виховання вміння працювати у команді, почуття відповідальності керівник гуртка Кисіль Світлана Володимирівна для учнів 1 класу ЗОШ І-ІІ ст. БНВО провела інтелектуальну гру «Складові комп’ютера». Діти відгадували загадки, збирали пазли, на яких було зображено складові комп’ютера.

23 лютого 2017 року з метою розширення знання про професію оператор комп’ютерного набору, зміцнення знання учнів з інформатики, розвитку оригінальності, швидкості, гнучкості мислення, пам'яті, уваги, фантазії, виховання почуття взаємодопомоги, високої культури мислення, інтересу до інформатики, вчитель інформатики Кисіль Світлана Володимирівна провела брейн-ринг для учнів 2 класу ЗОШ І-ІІ ст. БНВО. У ході брейн-рингу учні показали гарні знання з інформатики, свою швидкість, кмітливість, винахідливість.

23 лютого 2017 року учні 11 класу з професії кухар захищали творчі проекти на тему «Пісні страви української кухні». Працюючи над проектом, учні за допомогою комп’ютерних програм підготували листівку, буклет, технологічну схему приготування страви, розрахували вартість страви.

24 лютого 2017 року з метою ознайомлення малят з професією «Оператор комп’ютерного набору», його трудовими діями, специфікою роботи, формування уявлення про правила поведінко у комп’ютерному класі, виховання поваги до праці дорослих вихователь Палюх Катерина Миколаївна для дітей Центру розвитку дитини провела бесіду на тему: «Сучасна професія «Оператор комп’ютерного набору».

01 березня 2017 року з метою узагальнення набутих учнями знань, розвитку пізнавального інтересу до комп'ютерних технологій вчитель технологій Левченко Наталія Володимирівна провела інтелектуальну гру «Комп’ютер і професія» для учнів 10 класу з професії оператор комп’ютерного набору.

У грі взяли участь дві команди: «Фахівці»та «Професіонали», учасники яких поринули у світ професій, так чи інакше пов’язаних з комп’ютером.

Протягом восьми конкурсів учасники команд демонстрували свою ерудицію, кмітливість, винахідливість, вміння працювати за комп’ютером. Учні показали свої теоретичні знання з профільних предметів,спробували себе в ролі журналіста, оператора комп’ютерного набору, системного адміністратора, вчителя, менеджера з туризму, розкрили творчий потенціал.

За результатами гри переможцем стала команда «Професіонали». Всі учасники отримали солодкі подарунки.

 

Світлана Кисіль,
методист з профорієнтаційної роботи

 

 

Діяльність: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід