Декада професії «Оператор комп’ютерного набору»

Відповідно до плану профорієнтаційної роботи БНВО на 2018/2018 н.р. з 05 по 14 березня 2019 року пройшла декада професії «Оператор комп’ютерного набору».

Серед більшості професій, які сьогодні популярні, є одна особлива –оператор комп’ютерного набору.

За класифікацією Є.О.Клімова ця професія належить до типу професій «Людина-знакова система». Комп’ютер розширює наш світогляд, відкриває доступ до мережі інформації, впливає на демократизацію спілкування. І, нарешті, робота оператора комп’ютерного набору розвиває логіку, організовує думки, розвиває інтелектуальні здібності людини. Основа майстерності оператора комп’ютерного набору – оволодіння найсучаснішими прикладними і графічними програмами, вміння працювати у глобальній мережі Internet і модернізувати персональний комп’ютер.

Вчителі інформатики Кисіль С.В. та Левченко Н.В. організували та провели декаду професії «Оператор комп’ютерного набору», а саме:

5 березня 2019 року серед учнів 5 класу гуманітарного модуля ЗОШ І-ІІ ст. БНВО – інтелектуальну гру «Інформатичний калейдоскоп» з метою закріплення знань з теми «Текстовий редактор», розвитку уваги, виховання культури спілкування.

5 та 6 березня 2019 року для учнів 1-А і 1-Б класів ЗОШ І-ІІ ст. БНВО Світлана Володимирівна провела інтелектуальну гру «Історична подорож: від абака до нетбука». Змагались по дві команди: «Байт» та «Біт», «Веселі диски» та «Креативні принтери». Діти відгадували загадки, згадували професії людей, які у своїй роботі використовують комп’ютер, збирали пазли, на яких було зображено складові комп’ютера. За результатами всіх конкурсів перемогу здобула ДРУЖБА.

5 березня 2019 року вчитель інформатики Левченко Н.В. для учнів 5 класу ЗОШ І-ІІ ст. БНВО технічного модуля провела конкурс «Юний інформатик-2019». Під час конкурсу учні узагальнили знання з теми «Алгоритми і програми». Крім того, учні використали здобуті знання з теми «Опрацювання текстових даних» у практичній діяльності: створили вітальні листівки для своїх мам до свята 8 Березня.

7 березня 2019 року вчитель інформатики Левченко Н.В. для учнів 6 класу ЗОШ І-ІІ ст. БНВО технічного модуля провела урок з елементами STEM-освіти на тему «Алгоритми з повтореннями». За допомогою конструктора LEGO Education WeDo 2.0 учні виконали проект «Рятувальний десант»: побудували та запрограмували рятувальний гелікоптер.

13 березня 2018 року вчитель інформатики Кисіль С.В. серед учнів 3 класу ЗОШ І-ІІ ст. БНВО провела конкурс «Придумай назву за картинкою» з метою розширення знання про професію оператор комп’ютерного набору, підвищення рівня знань учнів з інформатики, розвитку пам’яті, мислення, виховання поваги один до одного, почуття відповідальності.

13 та 14 березня 2019 року вчитель інформатики Кисіль С.В. серед учнів 2 класу ЗОШ І-ІІ ст. БНВО провела конкурс малюнку «Я у світі інформаційних технологій». Переможцями конкурсу стали Коваль Роман та Соломуха Діана.

13 березня 2019 року вихователі Палюх К.М. та Петрушкевич С.А для дітей середнього та старшого дошкільного віку Центру розвитку дитини БНВО провели бесіди на тему: «Інформаційні технології у житті людини» з метою ознайомлення малят з професією «Оператор комп’ютерного набору», його трудовими діями, специфікою роботи, формування уявлення про правила поведінки у комп’ютерному класі, виховання поваги до праці дорослих.

 

Світлана Кисіль,
вчитель інформатики

 

 

 

Діяльність: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід