Декада професії «Перукар (перукар-модельєр)»

Перукар (перукар-модельєр) – одна із самих давно відомих і поважних професій. В народі кажуть, що зробити людину красивою можуть два майстри – один з них кравець, а другий – перукар. І це правильно, адже вдало підібрана зачіска, вмілий макіяж можуть не тільки змінити зовнішній вигляд людини, але й поліпшити її внутрішній стан, зробити її на певний час щасливою.

Кожне обличчя – загадка, і перукар повинен щоразу її розгадувати, знаходити єдність, гармонію між зачіскою та овалом обличчя, розрізом очей і загальним стилем людини. Роботи перукаря можна порівняти з творчістю художника. Ця професія належить до професії художнього типу. Люди у всі часи прагнули бути красивими, і тому професія перукаря завжди була досить престижною, такою вона залишається й нині.

З 07 листопада по 16 листопада 2016 року пройшла декада професії «Перукар (перукар-модельєр)» з метою  формування і закріплення професійних вмінь та навичок; підвищення якості знань, інтересу до обраної професії, популяризації професії,: формування професійних якостей особистості, виховання любові до прекрасного, вміння творити красу, вчитель технологій Галина Василівна Шелест провела наступні виховні заходи:

08-10 листопада 2016 року учні 11 класу з професії «Перукар (перукар-модельєр)» Центру професійної освіти БНВО взяли участь у ІІ напівфіналі всеукраїнського конкурсу з перукарського мистецтва «Снігова королева - 2016», який проводили технологи Естель на базі БНВО.

Перемогу здобули:

  • І місце – Юлія Юхимович
  • ІІ місце – Ірина Полозук
  • ІІІ місце – Дарія Рогачова.

10 листопада 2016 року - виховний захід на тему: «Введення в світ професії перукар» для вихованців Центру розвитку дитини.

14 листопада для вихованці Центру позашкільної освіти, 16 листопада для учнів 1-2 класів ЗОШ І-ІІ ст. - профорієнтаційне заняття на тему: «Як створюється мода».

Кожній дитини учні 11 класу та вихованці гуртка з професії «Перукар (перукар-модельєр)» зробили гарні зачіски з плетінь, джгутів, локонів, а хлопчикам - укладки на гель та віск.

 

Світлана Кисіль,
методист з профорієнтаційної роботи

 

 

 

Діяльність: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід