Декада професii "Перукар (перукар-модельєр)"

Перукар – це артист, він завжди відкритий, як на сцені під потоком променів софітів. Перукар – це лікар, йому довіряють свої проблеми, він робить допомогу дітям. Перукар – це служитель церкви, йому довіряють найпотаємніше, йому сповідаються, і він зберігає цю таємницю, лікує душу, дарує душевний спокій, радість спілкування.

З метою творчого самовдосконалення учнів, підвищення якості знань, інтересу до обраної професії, популяризації професії, розвитку почуття відповідальності з 16 листопада по 25 листопада 2015 року пройшла декада професії «Перукар».

12 листопада учні 11 класу Центру професійної освіти БНВО прийняли участь у І етапі І напівфіналу Всеукраїнського конкурсу перукарського мистецтва «Снігова королева Естель».

13 листопада, з метою ознайомлення вихованців з професіями, пов’язаними з індустрією краси, розвитку індивідуальних якостей, відчуття смаку, виховання поваги до людей праці, бережливого ставлення до волосся, вчитель технологій Галина Василівна Шелест для вихованців Центру позашкільної освіти БНВО провела профорієнтаційне заняття на тему: «Хто створює красу». Після бесіди вихованці гуртку перукарської справи зробили гарні зачіски.

17 листопада Галина Василівна для старшокласників провела профорієнтаційне заняття «Професія перукаря в сучасному житті людини» з метою популяризації професії перукар, розвитку творчих здібностей, виховання поваги один до одного. В цей же день вчитель технологій провела бесіду з вихованцями Центру розвитку дитини на тему: «Моя професія - перукар».

19 листопада учні 11 класу з професії «Перукар (перукар-модельєр)» Центру професійної освіти БНВО взяли участь у І напівфіналі Всеукраїнського конкурсу з перукарського мистецтва «Снігова королева Естель», який проводили технологи Естель на базі БНВО.

Перемогу здобули:

  • І місце – Наталія Терлюк
  • ІІ місце – Ангеліна Ісполінова
  • ІІІ місце – Вікторія Москаленко
  • Приз глядацьких симпатій отримала Ангеліна Крук.

19 листопада до нашого навчального закладу завітали дівчата 6-Г класу ЗОШ І-ІІІ ступенів №10 з класним керівником. Для гостей майстер своєї справи, Галина Василівна, провела виховний захід на тему: «Краса врятує світ». Наприкінці заходу учні 10 класу в практичному кабінеті всім дітлахам зробили гарні зачіски з плетінь, джгутів, локонів, а хлопчикам виконали укладки на гель та віск.

Педагоги вважають, що сучасні зачіски надзвичайно різноманітні і різноколірні. Вибір варіантів і образів величезний. Від гладко поголеною лисої голови до каскаду довгого волосся всіх кольорів веселки і виду завивок. Тому, при виборі зачіски краще спиратися на індивідуальність, враховуючи не тільки модні тенденції, а й, переважно, рід діяльності, стильовий зміст гардероба і особливості особи. Кожну людину природа наділила певної гармонією рис. У кожному обличчі є щось своє, притаманне тільки цій особі і ніякому іншому. Завжди можна знайти кошти, щоб підкреслити цю індивідуальність, відтінити її ще більше. І сучасний стиліст - перукар, повторюючи форми і мотиви існуючих модних зачісок, знайде деталі і контури, які зроблять зачіску придатною до вашого обличчя і образу.

 

Світлана Кисіль,
методист з профорієнтаційної роботи

 

 

Діяльність: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід