Екскурсія учнів 5 класу до Броварського краєзнавчого музею

З метою виховання патріотизму майбутніх захисників державності України та ознайомлення із виставками, присвяченими героїчному минулому нашої країни, бібліотекарем закладу 12 жовтня 2017 року було проведено екскурсію учнів 5 класу Загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів БНВО до Броварського краєзнавчого музею.

Овдієнко Марія Григорівна ознайомила п’ятикласників із видатними людьми Броварщини. Працівник музею розповіла про Анатолія Микитовича Погребовського - засновника музею та мужню людину, також про Євгена Зеленського – загиблого броварчанина на сході України та відважну жінку Дворянець Антоніну – героя Небесної сотні, яка не побоялась стати на захист молодих хлопців на майдані.

Учні оглянули виставки, присвячені часам Козаччини та заснуванню міста Бровари, ознайомилися  із експонатами зброї та одягу козаків і селян тих часів.

Найбільше захоплення викликала виставка, присвячена героям-учасникам антитерористичної операції на сході України та героям Небесної сотні. Експонати, що побували в боях: гільзи від патронів, ракет, прапори, «розстріляні книги», каски та особисті речі загиблих, - це жахлива пам’ять і засторога, що буде нагадувати майбутнім поколінням про жорстокість війни.

Бажаємо усім захисникам України міцного здоров’я та мирного неба.

Слава героям України!

 

Поджара Тетяна,
бібліотекар БНВО

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід