Емоції в нашому житті

29 жовтня 2020 року практичним психологом Пільгуй В.С. було проведено заняття з елементами тренінгу для педагогів БНВО на тему: «Емоції та наше здоров’я», метою якого було звернути увагу на свої емоції та вміти ними керувати.

Життя людини без емоцій неможливе. Людина не тільки сприймає навколишній світ, але й впливає на нього. До всіх предметів та явищ у неї є певне ставлення, яке виявляється в емоціях. Читаючи книгу, слухаючи музику, відповідаючи урок або спілкуючись із друзями, люди переживають радість, сум. В організмі людини все взаємопов’язано: чим більше негативних емоцій, тим більше проблем зі здоров’ям.

Душевне здоров’я людини залежить не стільки від подій, що відбуваються у нашому житті, скільки від реакції на них. Саме тому кожному з нас необхідно навчитись керувати власним емоційним станом. Лише позитивний підхід до вирішення життєвих проблем, уміння виявити свої відчуття, дбайливе відношення до всіх, хто нас оточує – рецепт гарного самопочуття.

Під час тренінгу з педагогами було проведено вправи: «Мої емоції на даний момент», «Кроки до успіху», «Клубок образ», «Як зняти стрес за 5-10 хвилин», «Квітка-семицвітка», «Зворотній зв'язок» та «Щоденник емоцій», а також тести: «Стрес», «Моя психологічна автобіографія». Вправи показали як виражати свої образи, емоції та вміти керувати своїм емоційним станом.

 

Пільгуй В.С.,
практичний психолог

 

Архів2020: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід