Запобігаємо емоційному вигоранню

Професія педагога – дуже цікава, корисна, але і в той же час ресурсновитратна. Педагоги щоденно витрачають свій емоційний ресурс на спілкування з учнями, вихованцями, батьками, колегами, адміністрацією. А вдома на них чекають члени родини і різні «домашні завдання»! Тому 5 квітня 2023 року для педагогів Броварського ліцею №11 було проведено ділову гру «Світячи іншим - не вигори сам!». Мета даного заходу – підтримка позитивного емоційного стану педагогів як важливого фактору психологічної атмосфери у закладі освіти.

Під час гри педагоги виконали вправу «Галявина побажань», яка дозволяє активізуватися, відслідкувати власні емоції та налаштуватися на позитивне світосприйняття. Також учасники гри із задоволенням відповідали на цікаві питання та ділилися власними стратегіями відновлення ресурсного стану.

Певну частину часу психологи присвятили результатам останнього тестування серед педагогічного колективу щодо стресостійкості. Ще раз наголосили на тому, що професійне життя взаємопов‘язане з усіма сферами нашого щоденного буття. А тому дбайливе ставлення до професійного здоров‘я – це наш обов‘язок! Наприкінці заходу педагоги отримали рекомендації для збереження ментального здоров‘я, підготовлені психологічною службою.

Цінуйте себе та бережіть своє здоров‘я!

Любіть те, що робите! Й робіть те, що любите!

 

Ганна Андрющенко,

практичний психолог

Іванна Шкурай,

практичний психолог, соціальний педагог

Архів2023: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід