Здоров’я – найбільший скарб на Землі

7 квітня 2016 року у Броварському навчально-виховному об’єднанні пройшли заходи, присвячені Всесвітньому дню здоров’я під назвою «Найбільший скарб – здоров’я».

Класні керівники, керівники гуртків, вихователі провели для своїх вихованців профілактичні бесіди щодо особливостей ведення здорового способу життя.

Для першокласників вчитель фізичної культури Бондар М.С. організувала змагання «Веселі старти». Змагаючись двома командами, діти молодшого шкільного віку переконалися, що для формування здоров’я, фізичний стан організму має вагоме значення, а взаємодопомога та вміння працювати в колективі обов’язково приведуть до перемоги.

Для вихованців Центру позашкільної освіти заввідділом організаційно-масової роботи Поплавська В.В. провела заняття з елементами тренінгу «Твоє здоров’я у твоїх руках». На занятті вихованці ознайомилися із основними складовими здорового способу життя, на практиці, за допомогою різних вправ, переконалися, що здоров’я – це не просто відсутність хвороб і фізичних недоліків, це стан фізичного, психічного і соціального благополуччя. Під час бесіди педагог разом з гуртківцями розглянули також питання правильного харчування, впливу шкідливих звичок на організм дитини, вивчили вправи для покращення постави та зняття стресу.

Для старшокласників Ліцею технологічного профілю БНВО Поплавська В.В. провела виховний захід на тему: «Наші таємні вороги». В ході заходу учні детально ознайомилися із найнебезпечнішими вірусами та бактеріями, які викликають в організмі людини важкі, часом і невиліковні хвороби, а також визначили шляхи зараження цими мікроорганізмами та заходи безпеки в разі зараження.

Педагоги БНВО не тільки 7 квітня, а й протягом року приділяють особливого значення питанням здорового способу життя учнів та вихованців тому, що сьогодні майже 90% дітей дошкільного віку, учнів і студентів мають відхилення у здоров’ї. Тільки за останні 5 років на 41% збільшилася кількість учнівської молоді, віднесеної за станом здоров’я до спеціальних медичних груп. На 60% зросла кількість неповнолітніх, які вживають наркотики, палять, п’ють. Досвід показує, що освіта і здоров’я невідривно взаємопов’язані. Перед педагогами БНВО стоїть не легке і таке відповідальне завдання – навчити учня ще з молодшого шкільного віку вести здоровий спосіб життя. Донести до школярів розуміння того, що здоров’я є елементом індивідуальної культури життєдіяльності кожної людини. Ця культура визначається рівнем розвитку вмінь і навичок, що сприяють збереженню, зміцненню і відновленню здоров’я людини, реалізації внутрішніх резервів її організму. Культура здоров’я відбивається у специфічних формах і способах життєдіяльності особистості, які виробляються, починаючи з раннього дитинства, і реалізуються протягом усього життя.

 

Поплавська Вікторія Василівна,
завідуюча організаційно-масовим відділом

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід