Знайди час для себе

31 березня та 1 квітня 2021 року серед педагогів Броварського навчально-виховного об’єднання проводилися заняття з елементами тренінгу на тему «Знайди час для себе» з метою психопрофілактики психічного здоров’я та сприяння емоційному розвантаженню.

Основні завдання, які ставила перед собою психологічна служба, - навчити педагогів практичним навичкам боротьби з «синдромом емоційного вигорання».

Під час тренінгу з профілактичною метою було використано танцювальну (рухову) терапію. Вона дає можливість прислухатися до власного тіла та керувати ним, самовиражатися та пізнавати себе. Для сприяння емоційному розвантаженню було застосовано елементи хобі-терапії, де кожен з педагогів мав можливість презентувати результати свого захоплення.

Також педагогам було представлено результати попереднього опитування щодо рівнів емоційного вигорання. Наголошено на важливості самоспостереження відчуттів перенапруги, спустошеності, втоми і вичерпаності емоційних ресурсів. Адже все це може спричинити негативний вплив на стосунки та професійну діяльність.

Бажаємо педагогам завжди знаходити час на себе!

 

Ганна Андрющенко, практичний психолог
Марина Ткаченко, соціальний педагог

 

 

Архів2021: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід