Зустріч з представниками ювенальної превенції

Протягом листопада 2021 року співробітники ювенальної превенції старший лейтенант поліції Теплюк Я.В. та інспектор Хауха Б.В. провели для учнів 5-9 класів ЗОШ І-ІІ ступенів БНВО лекцію про права та обов’язки дітей, а також нагадали основні правила безпеки у побуті, на вулиці та в Інтернет-мережі.

Увага поліцейських була зосереджена на недопущенні скоєння неповнолітніми адміністративних та кримінальних правопорушень, відповідальності за їх скоєння, правах та обов'язках неповнолітніх, а також пропаганді здорового способу життя.

Особливу увагу «дитячі» поліцейські приділили заходам безпеки учнів в умовах адаптивного карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби. Лейтенант поліції Теплюк Я.В. наголосила на тому, що використовувати засоби індивідуального захисту необхідно не лише для особистої  безпеки, а й для безпеки оточуючих.

Поліцейські ознайомили учнів з основами чинного законодавства, Конвенцією про права дитини та правами дитини, передбаченими Конституцією України. Також роз’яснили школярам їхні обов’язки. Під час спілкування поліцейські зосередили увагу на видах правопорушень й злочинів та на тому, якою є відповідальність за їхні вчинення неповнолітніми. Дітям також нагадали правила поведінки в громадських місцях та закладах освіти.

Для закріплення та перевірки отриманих знань, поліцейські провели для школярів вікторину. Наприкінці зустрічі діти задавали питання, які їх цікавили.

 

Катерина Новацька,
соціальний педагог

 

 

Архів2021: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід