Колядує Україна, колядує вся земля!

14-15 січня 2020 року для учнів 1-4 класів ЗОШ І-ІІ ступенів вихователі ГПД провели виховні заходи «Україною йде коляда» присвячені циклу Різдвяних свят. Адже Різдво –  одне з головних християнських свят. Відзначають його 12 днів, аж до Водохреща – 19 січня. Українці здавна з пошаною та особливою увагою відносилися до цього свята.

Відновлюючи традиції наших пращурів, педагоги під час проведених бесід, виховних годин та годин спілкування ознайомили учнів із традиціями українців на Святвечір, колядування та створення вертепу на Різдво, щедрування на Щедрий вечір, посівання та віншування на Свято Святого  Василія Великого. Уважно учні слухали легенди пов’язані із виникненням таких  назв як: «Коляда», «Маланка», «Василів вечір» тощо. Діти із цікавістю виконували різні творчі завдання, ділилися родинним досвідом колядок та щедрівок. Найвідоміші для дітей святкові пісні («Щедрик» Леонтовича, «Ой сивая та і зозуленька», «Добрий вечір тобі», «Старий рік минає») дружньо шкільною родиною виконали разом.

На завершення виховних заходів педагоги наголосили і на тому, що Різдво Христове – це, в першу чергу, свято добра, миру і милосердя, але незважаючи на те, що Різдво – день сімейний, дуже важливо в цей час допомагати хворим, сиротам, жебракам, бродячим тваринам і всім тим, хто з різних причин позбавлений святкових радощів.

 

Поплавська В.В.,

завідуюча організаційно-масовим відділом

Архів2020: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід