Критичне мислення - актуальне та необхідне в житті

Ніщо не є більш обтяжливим для мудрої людини і ніщо не доставляє йому більшого занепокоєння, ніж необхідність витрачати на дрібниці і непотрібні речі більше часу, ніж вони того заслуговують.

Платон

Ви отримуєте від життя лише те, що наважуєтеся попросити. Не бійтеся підвищувати планку.

Опра Уїнфрі

 

Головне завдання освіти, навчити та виховати гідну особистість, щодня в різних сферах відбувається прогрес. Вдосконалюється, розширюється коло ефективних форм та методів в освітньому процесі. На сьогоднішній день є актуальним та ефективним - критичне мислення.

25 січня 2018 року практичним психологом Бондар К.С. було проведене інтерактивне заняття на тему: "Розвиток критичного мислення як рушійна сила впровадження педагогічних інновацій" для педагогічного колективу ЗОШ І-ІІ ступенів, Ліцею технологічного профілю та Центру професійної освіти. Головна мета заняття: познайомити педагогів з методами та прийомами критичного мислення, розкрити особливості роботи мисленнєвих процесів, які відбуваються під час критичного мислення.

На початку заняття вчителі виконали вправу "знаю - хочу знати - взнав", де мотивували себе на роботу та визначили особистісний рівень знань з даного питання. Учасники заняття були поділені на групи та активно виконували, поставлені перед ними завдання. В ході заняття педагоги познайомилися та попрацювали над методичними прийомами: "Fishbone (Рибна кістка)"; "Карусель"; "Синкан" ("Синквейн"). Також розглянули  9 стратегій для розвитку критичного мислення.

Всі присутні висловили думку про актуальність, ефективність та зацікавленість в роботі з методами та прийомами критичного мислення.

Критичне мислення: ключові характеристики та вправи для його розвитку

 

 

Бондар К.С.,
практичний психолог   

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід