Кухар – творча професія

15 березня 2023 року відповідно до плану профорієнтаційної роботи на 2022/2023 навчальний рік вихователі ГПД, Олена Колесніченко і Тетяна Кравцова, для здобувачів освіти 1-х класів провели виховні години «Кухар – творча професія».

У ході проведення заняття діти визнали для себе необхідність правильного харчування, з’ясували що таке порція, меню та режим харчування. Граючи інтерактивну гру, діти відповідали на запитання: «Що робить кухар?».

З’ясували, що кухар розробляє карти зі стравами, меню в ресторанах, кафе, а якщо це шеф-повар, то ще й слідкує за усією командою та керує процесами на кухні. Також кухар відповідає за миття та підготовку продуктів, чистоту на кухні та дотримування санітарних норм, сервірування страв, відгуки клієнтів.

Пригадали традиційні українські страви та розглянули стародавні засоби приготування їжі і сучасні. Які новітні прилади допомагають нам зараз.

Для закріплення знань з теми спробували скласти «Здорову тарілку» та розібрали свою улюблену страву та складові продукти.

 

 

Олена КОЛЕСНІЧЕНКО, вихователь ГПД

Діяльність: 
Архів2023: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід