Кіднепінг! Торгівля людьми! Профілактика та методи боротьби

Щодня особистість відстоює власні права, вірування, переконання. Глобальним сучасним бізнесом та злочином проти людства став – кіднепінг, або торгівля людьми.

Україна була серед перших країн у Європі, яка 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. Та 18 жовтня 2007 року Європейським парламентом започатковано «Європейський день боротьби з торгівлею людьми». Цей день є виявом консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

19 жовтня 2018 року соціальним педагогом Орещенко А.І. та практичним психологом Бондар К.С. для учнів 5-6 класів було проведено заняття «Викрадення дітей та торгівля ними». Мета даного заняття – профілактика торгівлі дітьми, кіднепінгу.  

Учні познайомилися з основними поняттями, визначили: мету кіднепінгу та трафікера (торговця); основні ознаки «рабства»; фактори, що сприяють потрапляння «в рабство».

Усі присутні визначили для себе, що головним правилом, якого слід дотримуватися, щоб не потрапити в критичну ситуацію є: уважність до сторонніх людей та взаєморозуміння, взаємодовіра в родині.

 

К.С.Бондар,
практичний психолог

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід