Людина для професії чи професія для людини

15 березня 2021 року, відповідно до плану профорієнтаційної роботи на 2020/2021 н.р., для учнів 6 класу Загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів класний керівник Світлана Кисіль провела виховну годину «Людина для професії чи професія для людини» з метою актуалізації знань при виборі професії, усвідомлення різниці між поняттями професія, спеціальність, кваліфікація і посада; розвитку індивідуальних і творчих здібностей учнів, мотивації досягнення успіху, створення умов для самопізнання; формування моральних якостей особистості, необхідних для успішного виконання професійної діяльності, навички самоорганізації та роботи у групі.

Діти дізнались про фактори вибору професії за Е.А.Климовим. Особливу увагу класний керівник звернула на помилки під час вибору професії. Щоб розібратися в собі, замислитися про свої можливості й здібності та почати розвивати їх Світлана Кисіль запропонувала тест із геометричних фігур. Учні переглянули відео про «Дивні професії», які мають велику заробітну плату, ознайомилися із новими та модними професіями.

Діти зробили висновок, що вибір професії – це дуже важлива подія в житті кожної людини. Але, яку б професію ви не вибрали, вам завжди знадобляться знання, отримані у школі. Як добре помітив один мудрець: «Щоб не помилятися, потрібно мати досвід. Щоб мати досвід, потрібно помилятися».

 

Світлана Кисіль,
класний керівник

 

 

Діяльність: 
Архів2021: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід