Майстер-клас «Дизайн виробів з полімерної глини»

Нарешті прийшла весна, та разом із нею довгоочікувані весняні канікули. Саме той час аби перепочити і набратися сил для плідного завершення навчального року. Саме весною все оживає, рухається, кипить і вирує. І саме весняні канікули хочеться провести цікаво.

Саме з цією метою була обрана тема для проведення майстер-класу – ліплення з полімерної глини. Адже яскраві маки, троянди, ромашки, волошки, колосся пшениці створюють справжній весняний настрій та тим самим нагадують, що вже зовсім скоро і літо.

29 березня 2017 року для вихованців гуртків декоративно-ужиткового напрямку Центру позашкільної освіти Броварського навчально-виховного об’єднання керівник гуртка «Творча фантазія» Бобко Аліна Валеріївна провела свій перший майстер-клас, адже гурток зовсім юний, діти в ньому навчаються лише з березня місяця. Але керівник гуртка виявила бажання поділитися своїм досвідом і з колегами, і з дітьми.

Аліна Валеріївна, перш ніж приступити до практичної частини майстер-класу, розповіла взагалі про дизайн, про різноманітні напрямки сфери діяльності дизайнера: дизайн одягу, дизайн інтер’єру, дизайн меблів, фітодизайн, транспортний дизайн, дизайн іграшки та ін. Потім показала та розповіла технологічну послідовність виконання троянди, ромашки, волошки, листочків. Детально зупинилася на варіантах оздоблення ліпленими виробами ваз, фужерів, браслетів, намиста, фоторамок, свічок та просто оздоблення панно.

Учасниками заходу стали вихованці та керівники гуртків: «Чарівні прикраси», керівник Матвєєва Л.В., «Майстерня подарунків», керівник Чернецька Н.В., «Вишивка», керівник Слупська А.Л.

Цікава техніка ліплення сподобалася учасникам майстер-класу і надихнула їх на продовження, удосконалення роботи в даному виді творчості: хто виконував квіти та листя для майбутнього вінка, хто для обручки, брошки, хто для оздоблення чашки, вази.

Кожен з учасників побував дизайнером власного виробу.

На завершення заходу учасники продемонстрували свої перші роботи, виконані з полімерної глини, обмінялися враженнями від роботи та подякували Аліні Валеріївні.

 

Чернецька Н. В.,
завідуюча художньо-естетичним відділом

 

 

 

Діяльність: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід