Майстер-клас «Ліплення із солоного тіста»

30 жовтня 2018 року для вихованців гуртків декоративно-ужиткового напрямку Центру позашкільної освіти Броварського навчально-виховного об’єднання керівник гуртка «Майстерня подарунків» Чернецька Наталія Віталіївна провела заняття у формі майстер-класу «Ліплення із солоного тіста».

Відповідно до завдань III (формувального) етапу дослідно-експериментальної роботи за темою «Управління реалізацією інноваційної моделі навчально-виховного об’єднання» дане заняття було проведене з метою висвітлення складових моделі успішного випускника: «творча особистість» та «фахівець».

На занятті вихованці ознайомилися із «ланцюжком» - «від зернини до хлібини». У формі бесіди та спираючись на матеріали представленої презентації «Є на світі золоті слова – Хліб усьому голова» діти засвоїли: люди яких професій сіють зерно, збирають урожай з поля, перемелюють зерно в борошно, готують тісто та випікають смачну здобу.

На практичній частині заняття спробували себе у ролі пекаря, виконуючи із солоного тіста елементи коровая такі як: «квіти», «шишечка», «плетена коса», «колосся пшениці». Цікава техніка ліплення із тіста сподобалася учасникам майстер-класу, адже воно м’яке та дуже еластичне.

На завершення заняття учасники продемонстрували свої роботи, обмінялися враженнями, отримали домашнє завдання – висушити виріб та розфарбувати фарбами гуаш.

 

Чернецька Н.В.,
завідуюча художньо-естетичним відділом

 

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід