Майстер-клас «Новорічний настрій на вікнах. Професія художника-вітражиста, дизайнера»

У нічний казковий час 
Рік Новий прийшов до нас, 
Він приніс свої вітання 
І найкращі побажання - 
І людині, і родині, 
І матусі-Україні! 

Новорічні свята вже настали, але для створення святкового настрою  кожна людина в першу чергу прикрашає свою домівку до майбутнього святкування. Для того щоб “нарядити” кімнату не обов’язково витрачати великі кошти, слід просто проявити трішечки фантазії. 

5 січня 2016 року, в період зимових канікул, для вихованців гуртків художньо-естетичного напрямку Центру позашкільної освіти Броварського навчально-виховного об’єднання керівник гуртка «Майстерня подарунків» Чернецька Наталія Віталіївна організувала та провела майстер-клас по виготовленню новорічних прикрас.

Для прикрашання будь-якого приміщення можна використовувати різні прийоми. Завдяки використанню інформаційно-комп’ютерних технологій керівник гуртка в яскравій формі показала дітям варіанти виконання різноманітних новорічних прикрас (сніжинка, ялинка, янголятко, балерина в ажурній спідниці, прикраса на ялинку) з різноманітних підручних та природних матеріалів (папір, тканина, вата, зубна паста, нитки для в’язання, фарби, кавові зерна, мушлі, цукерки, шишки, ґудзики, висушені дольки апельсину та лимону). Найчастіше прикрашати починають з вікон. Щоб красиво оформити вікна можна виконати витинанки з паперу, наклеїти наліпки, зробити малюнок за допомогою трафарету та зубної пасти. Також вікно можна розписати фарбами, зробити вітражне скло, яке буде освітлюватися світлом гірлянд. Крім цього, ялинкові шишки з блискучими кулями можуть доповнити віконну композицію.

На майстер-класі діти опанували вміннями виконувати сніжинки з паперу, балерин в ажурних спідницях та милих янголят. Своїми роботами вміло зі смаком прикрасили навчальний кабінет.

Головним завданням в Центрі позашкільної освіти є не тільки організація вільного часу, а й створення умов для виховання творчої особистості, подальшого професійного самовизначення. Притримуючись цієї мети Чернецька Н.В. провела бесіду про професії, пов’язані з тематикою майстер-класу. Розповіла про професію художника-вітражиста, про різноманітність напрямів діяльності дизайнера.

Гуртківці отримали не тільки естетичне задоволення від власноруч виконаних виробів, а й отримали корисну інформацію для подальшого професійного самовизначення в майбутньому.

 

 
 

 

Чернецька Н.В.,
завідувач художньо-естетичним відділом

 

 

Діяльність: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід