Найміцніший скарб – здоров’я

Щорічно 7 квітня світ відзначає Всесвітній день здоров’я. Це одна з важливих соціальних дат, значення якої переоцінити неможливо. Головна мета свята – звернути увагу суспільства на важливість здорового способу життя та вчасної профілактики захворювань.

На сучасному етапі людина, її життя та здоров’я визначаються як найвищі людські цінності, бо саме вони є показником цивілізованості суспільства. З огляду на це проблема формування здоров'язбережувальної компетентності в учнів є актуальною і має беззаперечне теоретичне й практичне значення. Приділяють багато уваги питанню формування здоров’я учнів та вихованців як найвищої цінності і у Броварському навчально-виховному об’єднанні. До Всесвітнього дня здоров’я готувалися наполегливо, планували провести різноманітні заходи. Учні четвертого класу готували спеціальний танець-гру для учнів 2 класу. Але карантин вніс свої корективи у проведення цього важливого дня.

7 квітня 2021 року педагоги 1-8 класів ЗОШ І-ІІ ступенів БНВО свої перші уроки розпочали із бесіди про цінність здоров’я та ведення здорового способу життя, а також із ранкової гімнастики, руханок та веселого настрою. До школярів долучилися і вихованці Центру розвитку дитини БНВО. Вони демонстрували свої корисні звички щодо здорового харчування, чищення зубів та фізичної активності.

Важливе значення у формуванні здорового способу життя відведене саме раціональному харчуванню, що передбачає насичення організму необхідною кількістю вітамінів, мікроелементів, білків, жирів, вуглеводів, водою, що мають поліпшувати стан здоров’я та підтримувати масу тіла на оптимальному рівні. Учні 6 класу ділилися своїми улюбленими рецептами приготування вітамінних салатів.

Не менш важливими є й рухова активність та регулярні фізичні навантаження, спрямовані на підвищення рівня фізичного розвитку та його підтримку. Не дивлячись на карантині умови, учні нашого закладу продовжують активно рухатися, підтримуючи свою фізичну підготовку. Найактивніші надіслали відео, в якому демонструють свою фізичну активність.

Впродовж року для учнів та вихованців БНВО педагоги закладу систематично проводять різноманітні заходи щодо збереження та зміцнення здоров’я, вироблення навички вести здоровий спосіб життя. Адже, саме спосіб життя людини має найбільший вплив на стан здоров’я, а здоровий спосіб життя, в свою чергу, закладає фундамент гарного самопочуття, зміцнює захисні сили організму та розкриває його потенційні можливості.

Бажаємо у Всесвітній день здоров’я бути всім завжди здоровими!

https://youtu.be/U15twje9AQQ

https://youtu.be/Bm4GYQUwQhc

https://youtu.be/sLN50B2cDuU

https://youtu.be/KgEflo6-FF0

https://youtu.be/aetB8OoBYns

https://youtu.be/Wt2dZ06fqBk

 

Вікторія Поплавська,
завідуюча організаційно-масовим відділом

 

 

Архів2021: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід