Народна хореографічна майстерня «Мальва» презентує Україну в естонському місті Сілламяе

27-28 травня 2016 року у місті Сілламяе (Естонія) проходили дні національних культур «Культурні мости Балтики». У святі взяли участь 300 танцюристів із різних міст сусідських держав: з міста Мстиславль (Білорусія), з міста Великі Луки (Росія), а Україну презентував талановитий колектив з міста Бровари – Народна хореографічна майстерня «Мальва» під керівництвом Оксани Круковської. Делегацію міста представляли заступник міського голови Лариса Миколаївна Виноградова та директор Броварського навчально-виховного об’єднання Ірина Олександрівна Ткачук.

Виступили діти чудово, їм гучно аплодував зал і неодноразово гості вигукували: «Браво!». Місцеві мешканці протягом декількох днів розпитували про колектив, висловлювали слова захвату. Разом з колективом «Мальва» виступала Софія Поплавська. Чудовий голос та проникливі пісні не залишили байдужими жодну людину, яка була у залі. До кожного лунали проникливі слова пісні: «Україна – це я! Україна – це ти! Україна – це ми! Україна!». Маємо надію, що гості свята зрозуміли, що Україна – єдина, неподільна і сильна держава.

Під час перебування колективу в Естонії українське земляцтво Сілламяе «Водограй» опікувалося гостями. Весь час разом з «Мальвою» була член правління українського земляцтва Сілламяе Тамара Паскаренко та гід Віталій Трибельгорн.

Коли гості у перше йшли вулицями міста, Галина Малярова та Тамара Гусарова, представники навського українського земляцтва, провели цікаву екскурсію по місту Нарва, під час якої діти познайомилися з історією міста, побували на території старовинної фортеці, прогулялися вздовж ріки Нарова, побачили будинок, у якому живе привід. Також під час перебування у Сілламяе діти відвідали міський музей, у якому із захватом слухали господаря Олександра Пополітова.

По закінченні гала-концерту кожна дитина отримала від земляцтва естонські сувеніри на згадку про місто та країну.

На фестивалі юні броварчанки, вихованки  Народної хореографічної майстерні «Мальва», гідно представили Україну в Естонії. Вони своєю творчістю та щирістю показали, що ми, українці, дружелюбна, талановита нація і хочемо жити у європейській країні. Ми готові будувати краще майбутнє – майбутнє без війни.

 

Вікторія Поплавська,
завідуюча організаційно-масовим відділом

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід