Не мовчи! Про насильство потрібно говорити!

В рамках Міжнародної акції «16 днів без насильства» 5 грудня 2018 року з учнями 5 та 6 класів Загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів БНВО  соціальним педагогом А.І.Орещенко та практичним психологом К.С.Бондар було проведено просвітницьке заняття: «Поведінка в конфлікті!».

Мета даного заняття: розповісти учням, що завжди, є «рука допомоги», яка підтримає та направить на вирішення конфліктного питання. Учні знайомилися зі стратегіями поведінки в конфлікті, які можуть роз’яснити ситуацію та уникнути фізичного чи інших видів насильства.

Психологи вважають, що для ефективного вирішення будь-якого конфлікту треба обрати певний стиль поведінки, враховуючи при цьому стиль інших, втягнутих у конфлікт людей та природу самого конфлікту.

Учні обговорили, які в їхньому віці є конфліктні ситуації та ефективні методи їх вирішення. Що або хто допомагає в складних ситуаціях і куди потрібно звертатися, якщо здається «виходу немає і це провалля».

На завершення учні взяли участь в анкетуванні, мета якого визначити чи були підлітки в ситуаціях насилля.

Усі присутні прийшли до висновку, що перш ніж розпочинати «вербальну та фізичну бійку» потрібно визначити мотиви та інтереси іншої сторони.

Про насильство мовчати НЕ можна!

P.S.  Коли Ви бачите, як здійснюють насильство над дитиною і нічого не робите?!... Ви, вже зробили свій вибір!!

 

 

К.С.Бондар,
практичний психолог

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід