Обласний творчий проект «Рушник єдності»

Обласний творчий проект «Рушник єдності» започатковано Комунальним закладом Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» у 2015 році. Метою проекту є виховання у дітей та учнівської молоді почуття гордості за свій народ і свою державу, зміцнення її культурного розвитку, сприяння відродженню народних традицій і ремесел, адже в українському побуті та культурі рушник є оберегом, молитвою, невід’ємним атрибутом родинних обрядів, звичаїв українського народу.

Ідея проекту полягає у створенні символічного «рушника єдності» із залученням до його розпису вихованців позашкільних навчальних закладів районів та міст області. «Рушник єдності» (полотно 40-метрового рушника) розмальовують і оздоблюють творчі, талановиті колективи навчальних закладів Київської області. Юні художники вкладають у свою творчість частину власної душі і серця, свої добрі помисли та віру у краще майбутнє Батьківщини. Протягом дії проекту кожен наступний учасник продовжує розпис рушника.

 Юні митці гуртків художньо-естетичного напряму Центру позашкільної освіти Броварського навчально-виховного об’єднання оздобили рушник петриківським розписом, що символізує духовну єдність людини з природою, безсмертям, нескінченність життя та його розмаїття.  

Фінальний етап обласного творчого проекту «Рушник єдності» відбудеться у травні 2017 року в центрі культури та історії Київської Русі «Парк Київська Русь» (с. Копачів Обухівського району) під час Всеукраїнського дитячого фольклорно-етнографічного фестивалю «Весна у «Київській Русі». Учасники фестивалю урочисто розгорнуть рушник національної єдності, який є символом і оберегом української нації, запорукою гарної долі нащадків, подякою славним предкам.

 

Чернецька Н. В.,
завідувач художньо-естетичним відділом

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід