Огляд літератури до Дня пам’яті героїв Небесної Сотні

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській, в період з 19 по 21 січня 2014 року. Загинули за честь, за волю, за право бути народом.

З метою вшанування пам’яті загиблих героїв Небесної сотні 20 лютого 2018 року для учнів 11 класу Ліцею БНВО бібліотекар закладу Поджара Т.А. провела огляд виставки літератури «Герої не вмирають» до Дня пам’яті героїв Небесної сотні.

Старшокласники ознайомилися із основними історичними моментами подій лютого 2014 року та переглянули презентацію про основних учасників тих подій: наймолодших, найстарших та земляків.

11-го лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день – «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого. Це зроблено  «На підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України», – йдеться в документі.

Слава Україні! Слава героям  Небесної сотні!

Фільм: «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила» https://www.youtube.com/watch?v=h6XQYnTcg28

 

Поджара Т.А,
бібліотекар БНВО

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід